WSOP Main Event – Moon vs Cada heads-up

WSOP ME 2009 heads-up - Moon vs Cada

Att bevaka World Series of Poker Main Event och dess finalbord är ingen lätt uppgift. Detta är något som vi på PokerNews fått märka av. Att sedan spela in eventet för att senare sända det i tv, det är en helt annan historia i sig. ESPN, som bevakat årets WSOP tog sig tillbaka till Vegas för att under dagen filma den första av de två finaldagarna och det som krävdes för att få detta gjort, var bland annat:

  • 1.4 ton tv-utrustning
  • totalt 192 arbetade dagar, inklusive förarbete och finalbordet
  • 40 HD-kameror
  • 100-tals medarbetare

Allt detta arbete resulterar sedan i 26 timmar av tv-sänt WSOP.

Ivey fick aldrig fotfäste

När finalen drog igång idag var både ESPN och PokerNews på plats för att bevaka den första finaldagen och vilken dag sedan. Det skulle ta strax under 18 timmars spel innan de sista nio spelats ner till heads-up spelet. Bolagens och pokerfantasters förhandsfavorit, Phil Ivey, lyckades inte hålla ut längre än till en sjundeplats. Han fick se James Akenhead och Kevin Schaffel åka ut innan det sen var dags för Ivey att ha oturen mot sig och åka ut. Vi säger oturen då han hamnade all-in hållandes {A-Clubs}{K-Spades} mot motståndarens {A-Diamonds}{Q-Hearts}. Motståndaren i det här fallet var ingen mindre än Darvin Moon. Med en dam på floppen och ingen kung på varken turn eller river, var Iveys utslagning ett faktum.

Moon däremot, lyckades stå pall för favoritskapet, som chipleader, och är nu framme i det avgörande skedet av finalen, heads-up mot Joe Cada. Vägen fram till denna heads-up match kantades av både upp- och nedgångar. Ibland annat en hand, fick vi se Moon höja upp från 5 till 15 miljoner efter floppen mot Begleiter bara för att se motståndaren ställa all-in med sina 21 miljoner. Det skulle nu ha kostat Moon ytterligare 6 miljoner för att ta synen och med dryga 7.5 gånger pengarna talade siffrorna sitt tydliga språk, att Moon skulle ha synat men till mångas förvåning och förundrar, la Moon ner sin hand, trots dessa odds. Skulle han ha synat och förlorat hade han fortfarande suttit med ordentligt med marker kvar, dryga 30 miljoner, hälften av de han startade med. I ett skede var han nere och nosade på denna nivå men lyckades jobba sig tillbaka upp till dryga 60 miljoner igen, innan arrangörerna bröt spelet för dagen, inför morgondagens heads-up.

Nu är det dock inte Moon som sitter i ledning utan hans motståndare, Joe Cada, sittandes med 135 miljoner, alltså över dubbelt så mycket marker som Moon. Dessa två herrar återkommer nu under tisdagsmorgonen, svensk tid, för att göra upp om de två största prischeckarna, $8,5 respektive $5.1 miljoner. Dessa två kommer med största sannolikhet somna med blandade känslor i natt, upprymda över att sitta där de sitter och vet att de är garanterade minst 5 miljoner dollar samtidigt som de är nervösa över hur det hela ska sluta. Men med dryga 18 timmars spel bakom sig, lär de knappast ha några som helst problem att somna in, om inte annat än av ren utmattning.

Resultat WSOP Finalbord dag 1

3 - $3,479,670 - Antoine Saout
4 - $2,502,890 - Eric Buchman
5 - $1,953,452 - Jeff Shulman
6 - $1,587,160 - Steven Begleiter
7 - $1,404,014 - Phil Ivey
8 - $1,300,231 - Kevin Schaffel
9 - $1,263,602 - James Akenhead

Ställning inför heads-up

Joseph Cada - 135 950 000
Darvin Moon - 58 850 000

Intresserade, som vill följa den allra sista speldagen, under tisdagenmorgonen svensk tid, i World Series of Poker 2009, kan göra så via PokerNews WSOP live-rapportering. Där får ni en detaljerad sammanfattning, hand för hand, från spelet mellan de sista två kvarvarande November nine spelarna, tillsammans med videointervjuer och mycket annat smått och gott.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories