Online Poker Spotlight: Full Tilts Michael Tureniec

Full Tilt Pokers Michael Tureniec

Michael Tureniec är idag ett namn som de flesta pokerintresserade känner till. Efter en rad framgångar i olika live-event skrev Tureniec på för Full Tilt Poker för inte allt så länge sedan och kan idag ses resa världen över, iförd FullTilts mundering. Under sin live karriär inom poker har Michael spelat in lite över $1.2 miljoner, motsvarandes dryga 8.4 miljoner med dagens valutakurs. Vi på PokerNews fick tag i Michael, för en pratstund inför stundande finalen i franska Partouche Poker Tour.

Mr. Tureniec, hur står det till? Jag vet att du har varit väldigt upptagen på sistone, spelandes en mängd turneringar under de senaste månaderna. Berätta gärna lite om det.
Jodå det är bara bra tack. I slutet av augusti åkte jag till Frankrike och Cannes för att spela i Partouche Poker Tour. Vi spelade där ner till finalbordet innan de bröt turneringen och vid det tillfället, satt jag i ledningen. Finalen ska nu spelas den 21 november och i prispengar väntar allt från €100 000 till €1 miljon. Efter Cannes åkte jag till Nottingham för att där spela English Poker Open, en $5,000 turnering som spelades över tre dagar. Det slutade med en andraplats för min del, vilket gav £120,000. Drygt en vecka efter de, var det dags för WSOPE, där jag åkte ut från Main Event under dag 2.

Tidigare i år skrev du ett sponsoravtal med Full Tilt. Berätta lite mer det. Vi utgår ifrån att du själv är nöjd över dina prestationer?
Jag skrev på för Full Tilt i slutet på januari i år. Min agent vid Poker Icons arbetade fram ett bra avtal för mig som jag är nöjd med, vilket också de från Full Tilt är. Det känns samtidigt skönt att kunna leverera goda resultat åt sin sponsor, efter att man fått chansen av dem. Efter WSOPE var det dags för EPT London, ett event som gick kanonbra för mig i fjol då jag slutade tvåa. Jag verkligen fram emot att spela årets event, även om jag visste att det skulle bli ett väldigt tufft motstånd. Tyvärr föll inte korten min väg i årets event och även om jag tog mig till dag 2, kunde jag inte arbeta mig längre än så. I EPT London spelade jag också high roller turneringen, där jag slutade på 17 plats, av 75 startande. Tyvärr var det bara åtta betalande platser.

Föredrar du att spela live eller online hos FullTilt? Med andra ord, anser du sig själv vara mer en live- eller onlinespelare?
Jag spelar absolut mer online än vad jag gör live, även om jag själv föredrar livespelet.

Vilka nivåer och speltyper spelar du, när du spelar poker hos Full Tilt Poker?
Jag spelar mestadels turneringar och då turneringar som $100 rebuy och $150 freezeouts.

Hur ställer du om från onlinespel till att spela live poker? Vilka är nyckelfaktorer bakom att bli en framgångsrik spelare i live poker, anser du?
En av de absolut viktigaste faktorerna är att anpassa ditt spel efter spelarna vid bordet. En medelspelare i en liveturnering kommer inte att tre-betta all-in så löst som en medelmåttig onlinespelare skulle göra. Spelare har en tendens att spela en aningen mer försiktigt när det spelar live då det oftast är betydligt mer pengar på spel i en liveturnering jämfört med onlineturneringar, något som ofta kan utnyttjas.

Har du några ritualer du går igenom varje gång innan en turnering?
Det händer av och till att jag har. Jag gillar exempelvis att äta en viss typ av frukost eller det kan hända att jag har en speciell tröja på mig som jag haft tidigare då jag spelat bra och gått djupt i ett eller flera event.

Vad brukar din frukost bestå av?Vanligtvis flingor och en smörgås, men inga speciella sorter.

Om du inte spelar poker, vad gör du då på din fritid?Jag är ofta ute och reser med vänner, tittar på en film, festar eller ser på fotboll.

Liverpool eller Manchester United? Ingendera faktiskt. Jag håller på Chelsea och AIK, som siktar på SM-guld i år (red. anm AIK vann guldet här om dagen då de slog IFK Göteborg)

Ett Chelsea fan, aja någon gång ska vara den första (lol). Vilke är din favoritdrink?
(Micke skrattar) Mojito!

Bästa film du sett de senaste året? Jag gillade verkligen "Inglorious Basterds!"

Vilket är ditt favoritresemål eller din drömresa?Jag har varit i Sydney ett par gånger och gillar verkligen staden. Under min vistelse där spenderade jag gärna en dag eller två på Bondi beach.

Vilken Tv-show skulle bäst beskriva ditt pokerspel?Jag måste nog välja "Entourage” i så fall.

Är det sant att Sverige har de vackraste kvinnorna i världen?
Utan tvivel! Svenskorna är absolut vackrast i värden.

Om du inte höll på med poker, vilket yrke skulle du ha haft idag tror du?
Något som förmodligen hade med ekonomi att göra.

Vi på PokerNews tackar dig för att du tog dig tid Michael och vi vill passa på att önska dig lycka till vid kommande finalbord i Partouche Poker Tour!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories