Joe Cada vinner 2009 års World Series of Poker Main Event

Joe Cada - WSOP 2009 mästare

Med den ledning som PokerStars sponsrade Joe Cada hade över sin ärkerival, Darvin Moon, trodde många att det skulle bli en enkel match för den 21-åriga amerikanen att ta hem titeln i årets World Series of Poker Main Event men det var så långt ifrån sanningen som man skulle kunna komma.

Efter en gratulationsceremoni av de sju övriga “November nine” deltagarna och en “Shuffel up and deal” av Motley Crues frontfigur, Vince Neil, drog spelet igång runt 10:30 tiden Pacific Standard Time. Det skulle endast dröja en hand innan vi fick se fyrverkeri mellan dessa två. Med {3-Spades}{K-Spades}{2-Diamonds} på brädan och {A-Diamonds} på turn, checkade Cada över till Darvin Moon som betade ut 10 miljoner, samtidigt som det gick ett sus genom publiken. Cada synade relativt snabbt. Synen fick spelarna att lugna ner sig och efter att {K-Clubs} fallit på rivern checkade bägge spelarna. Moon visade pocket damer, vilket stod mot Cadas pocket nior.

Moon använde sig av drivkraften från denna första hand för att sakta men säkert arbetade sig upp i ledningen samtidigt som Cada såg ut att sitta i en obekväm situation, mot en så hyper-aggressiv spelare som Moon. Efter en kortare 20 minuters paus fick vi se Moon vinna 14 av 21 spelade händer. I ett läge av matchen var det Moon som satt med en övervägande ledning över Cada, hållandes närmare 150 miljoner marker mot Cadas dryga 50 miljoner.

Cada visste att han inte kunde låta Moon köra över honom som han gjorde och att han var tvungen att börja sätta emot, vilket han till sist gjorde. Cada, som satt på knappen, höjde upp till 3 miljoner, vilket Moon synade. Floppen kom {10-Clubs}{5-Diamonds}{9-Hearts} och båda spelarna checkade. {10-Diamonds} kom på turn och frammanade ännu en check från Moon. Cada beslöt sig då för att testa vattnet och betade ut 3 miljoner, bara för att se Moon ge svar på tal och ställa all-in. Cada hade nu sitt livs beslut framför sig, sin överlevnad i World Series of Poker Main Event och efter en kortare stunds betänketid beslöt sig till sist Cada för att syna, samtidigt som han visade upp {J-Hearts}{9-Diamonds}. Moon vände upp {7-Spades}{8-Spades} och behövde här en sexa eller knekt för att ta hem titeln men när {3-Hearts} föll på rivern, lyckades Cada dubbla upp sig och satt därmed i ledning med 108 miljoner.

Cada fortsatte därefter att utöka sin ledning och kort därefter hade han jobbat upp sin stack till 120 miljoner kontra 74.7 miljoner för Moon. Sedan, efter 364 spelade händer i finalen, endast åtta händer efter att han dubblat upp sig, säkrade han WSOP Main Event titeln!

Återigen sittandes på knappen höjde Cada upp till 3 miljoner. Moon svarade med att 3-beta upp till 8 miljoner, vilket ledde till att Cada ställde all-in, efter att ännu en gång kontrollerat sina kort. Nu var det Moons tur att fatta beslut som hans överlevnad i turneringen och även han tittade på sina kort, både två och tre gånger innan han beslöt sig för att syna. Cada, visade ironiskt nog upp {9-Clubs}{9-Diamonds}, samma hand han satt med när heads-up spelet inleddes. Moon, som då höll två damer, satt denna gång med {Q-Diamonds}{J-Diamonds} och det var nu dags för ett race.

Floppen kom:
{8-Clubs}{2-Clubs}{7-Spades}

En perfekt flopp för Cada, som nu var två kort ifrån en seger. Med {K-Hearts} på turn gick det ett sus genom publiken. Endast en suck-out på rivern skulle hindra Cada för att vinna World Series of Poker. Med {7-Clubs} på rivern var Cadas seger ett faktum! Ett öronbedövande dån for genom lokalen samtidigt som Cadas vänner sprang fram till honom för att gratulera. Moon skakade på sitt huvud, samtidigt som han sakta gick ifrån bordet. Cada sprang snabbt över till Darvin för att skaka hans hand innan Moon lämnade finalbordet.

World Series of Poker kommissionären Jeffrey Pollack kom upp på scenen och gratulerade först Darvin Moon för en spektakulär prestation, innan han vände sig till Joe Cada för att överräcka det efterlängtade WSOP-armbandet. En tårögd World Series of Poker mästare höll stolt upp sitt armband samtidigt som han tackade sina supporters och hedrade sin motståndare, Darvin Moon.

Vi har en ny mästare mina damer och herrar, hans namn är Joe Cada!

Intervju med 2009 års WSOP mästaren – Joseph Cada

Intervju med WSOP tvåan Darvin Moon

Du glömmer väl inte att du kan följa oss både via Facebook och Twitter.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories