Isildur1 tvingar Dwan att låna $2,5 miljoner av Phil Ivey

Full Tilt Poker - Isildur1 vs Tom "durrrr" Dwan

Spelet mellan Dwan och Isildur1 fortsätter, samtidigt som artikeln skrivs. En av de större händerna som spelades under denna session kom med Isildur1 hållandes {7-Spades}{5-Spades} och Dwan sittandes med {6-Spades}{4-Spades}! Spelarna höjer upp till $12 000 preflop och ser {6-Clubs}{7-Hearts}{K-Spades} komma på floppen. Isildur1, som är först att agera, betar nu ut $15 000 vilket Dwan synar. På turn kommer {4-Spades} och Isildur1 som är först att agera betar nu ut $34 400, bara för att se Dwan ställa all-in med $278 621, hållandes ett färgdrag och par i sexor, och Isildur1 synar! Potten är nu $611 242 och med {10-Hearts} på rivern vinner Isildur1 potten med sitt par i sjuor!

I en ännu större pott, denna gång på $694 953, fick vi se durrrr höja upp till $3k, Isildur1 slå om till $12k, Dwan 3-betar till $31 600 och Isildur1 svarar med att höja upp till $76 600 bara för att se Dwan ställa in med sina $650 050, vilket Isildur1 synar med sina $347 000, hållandes {A-Hearts}{A-Diamonds} mot durrrr´s {A-Clubs}{K-Clubs}. På floppen kommer {8-Hearts}{9-Clubs}{10-Hearts} och durrrr behöver här ett smärre mirakel för att vinna potten, med runner runner för att få stege eller färg. Men med {9-Hearts} på turn, drog Dwan dött och en betydelselös {8-Spades} på rivern gav Isildur1 denna $694 953 pott!

Bägge dessa potter kom inom minuter av varandra och bara sådär, hade svensken vunnit två potter för sammanlagt över $1.3 miljoner, motsvarande 8.8 miljoner svenska kronor. Strax efter denna pott kom Howard Lederer med en kommentar i chatten:
- Howard Lederer (Observer): I'm afraid if durrrr loses this epic HU match, we'll have to release him from Team FTP

Efter denna pott hade tydligen Tom Dwan fått nog och han lämnade alla sex borden. Isildur1 satt då med över $3 miljoner sammanlagt. Enligt uppgifter skulle han då vara upp $1 miljon!

Pengarna var då fördelade enligt följande: (motsvarar dryga $3.1 miljoner)
$650k royal coach
$720k trex313
$500k itsatarp
$725k durrrr
$180k indian rain
$350k Geronimo

Men att Dwan skulle ha fått nog var nog inte hela sanningen. Vid en närmare titt i chatten, såg det ut som om Dwan hade tomt på kontot! Där kunde vi läsa:

Phil Ivey (Observer): dwan, should I transfer the money now or what?
durrrr (Observer): can you come msn phil?
Phil Ivey (Observer): does anybody else need 2,5M ?

Verkar som om Dwan tvingats låna $2.5 miljoner av Phil Ivey för att kunna fortsätta spela. Uppenbarligen kan han helt enkelt inte ta denna massiva förlust utan gör nu de värsta en pokerspelare kan tänkas göra, försöker jaga ikapp de han tappat.

Bataljen mellan dessa två fortsatte och det skulle inte dröja lång tid innan vi fick se en $300+ pott. Denna gång hamnade spelarna all-in efter turn, med en bräda som visade {5-Spades}{2-Clubs}{10-Clubs}{7-Clubs} där Isildur1 höll {A-Spades}{10-Spades} för toppar mot Dwan som satt med nötfärg drag och överkort, hållandes {A-Clubs}{Q-Hearts}. Det blev en blank river och Isildur1 kammade därmed hem potten som landat på $340 973. Strax där efter fick dock Dwan tillbaka delar av de han tappa i denna pott, vid samma bord dessutom, efter att han ställt all-in med sina $100k hållandes {K-Clubs}{Q-Diamonds} mot Isildur1´s {7-Clubs}{J-Clubs}. Dwan hade floppat toppar mot Isildur1´s färgdrag. Färgen kom aldrig samtidigt som Dwan slutade med en triss och drog därmed hem potten på $202 300.

Vi började följa spelet vid 8-tiden på morgonen, svensk tid och ännu pågår spelet, över 6 bord. Ställningen nu, drygt 4 timmar in efter att vi började bevaka sessionen har Isildur1 tappat lite, om än ”marginellt” på dessa nivåer. Han sitter fortfarande med $2.8 miljoner sammanlagt vid dessa sex bord. Vid ett av borden, i skrivandes stund, sitter han med ÖVER $1.1 miljoner och vid två andra med över $800k!

Isildur1 vs durrrr - Isildur med över $1.1 miljoner vid bordet
Isildur1 vs durrrr - Isildur med över $1.1 miljoner vid bordet

Hur denna session slutar kan vi bara spekulera i men fortsätter den i samma stil som den gjort hitintills, då kommer det bli ännu en vinstgivande omgång för svensken!

Isildur1 passerar $1 miljon gränsen vid bord nummer 2

Isildur1 passerar $1 miljon på ännu ett bord - Nu TVÅ bord med över $1 mil!
Isildur1 passerar $1 miljon på ännu ett bord - Nu TVÅ bord med över $1 mil!

Ser ut som ingenting kan stoppa Isildur just nu! Enda som kan sätta stopp för hans framfart är att durrrr måste bege sig iväg lite senare, för att spela in High Stakes Poker som kommer att sändas på GSN i början av nästa år.

Svensken passerar $1.3 miljoner gränsen

FullTilt High Stakes - Isildur1 passerar $1.3 miljoner gränsen!
FullTilt High Stakes - Isildur1 passerar $1.3 miljoner gränsen!

Om uppgifterna stämmer slutade Isildur1 med ett plus på strax under $900 000 i denna session, efter att ha hämtat igen en stor förlust i början av omgången. Totalt har Isildur1 spelat av Dwan närmare $3 miljoner under den senaste perioden!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories