Isildur1´s identitet avslöjad av Tony G

Isildur1´s identitet avslöjad av Tony G 0001

Vi på PokerNews, kan med stor glädje stilla många spelares nyfikenhet över vem den svenske personen är som döljer sig bakom nicket som skapat rubriker runt om i världen, efter hans makalösa spel på de högsta nivåerna på Full Tilt Poker. Vi talar förstås om Isildur1 och hans spel mot bland annat Tom ”durrrr” Dwan, Patrik Antonius, Ilari ”Ziigmund” Sahamies och Brian Townsend, för att nämna några.

Efter ett samtal med ingen mindre än Tony G, gav han oss identiteten på spelaren bakom nicket Isildur1 och det är som många trott. Viktor Blom aka Blom90 som han är mer känd som, under sin tid då han spelade på iPokers nätverk. Många har länge gissat och trott att det var just Viktor som dolde sig bakom nicket, men inget som kunnat styrkas. Efter ett samtal med Tony G, som själv varit närvarande när Isildur1 spelat, så berättade han:
- Hans spelstil påminner väldigt mycket om Blom90´s spelstil på iPoker och jag har nu även fått det bekräftat av bästa tänkbara källa. Isildur1 och Blom90 är en och den samme, sa Tony.

Med andra ord är det som sagt Viktor Blom som skapat denna hysteri i pokermedia.

I sin blogg skriver Tony G även följande:
- Han har gång på gång bevisat att han är den bästa spelaren i spelet just nu; detta baserat på den ofantliga mängd händer han spelat både på iPoker och på FullTilt.

Samtidigt som Tony lovordar denna unge svenske pokertalang visar han också sin oro över spelets utveckling, över de nivåer och summor som är i omlopp just nu. Han menar att de på något sätt inte kan vara hälsosamt att sitta och spela om dessa ofantliga summor pengar. Han understryker att spelen som pågår just nu sker på tok på för höga nivåer för att de ska vara hälsosamt för någon och att det i långa loppet även skulle kunna skada spelet. Mer om Tony G och hans syn på Isildur1 och spelen på FullTilt, hittar ni i hans blogg, Tony G blogg.

Som vanligt var Viktor igång idag igen, och motståndet under förmiddagen stod Patrik Antonius för. Patrik, som efter den massiva vinsten för ett par dagar sedan, har nu hamnat i en mindre svacka och tappat stora delar av de tre miljoner han vann under en 24 timmars period mot svensken. Nu är det inte bara Isildur1 som spelat av honom pengar, även Ilari "Ziigmund" Sahamies har varit och roffat åt sig en och annan dollar.

Nu hade Isildur1 sin beskärda del av tur under förmiddagens spel, med en hel del potter som föll hans väg på turn eller rivern. Ta denna $253 000 pott, där Isildur1´s pocket åttor floppar triss mot Antonius pocket kungar.

88 vs KK där Isildur1 floppar triss
88 vs KK där Isildur1 floppar triss

Eller hur Isildur1´s {Q-Clubs}{K-Clubs}{10-Hearts}{8-Spades} lyckas floppa bort Antonius pocket K-K. Kungarna var uppenbarligen inte Patriks favoritkort under dagens spel. I bara dessa två potter kostade detta pocket par $363 000 sammanlagt.

Antonius K-K stod inte heller denna gång
Antonius K-K stod inte heller denna gång

Nu var det inte enbart mot Antonius som Blom hade turen på sin sida. Även mot ”howisitfeellike” var fru fortuna framme och gjorde så att svensken träffade en 1-outer på rivern efter att ”howisitfeellike” träffat triss i ess mot Isildur1´s triss i sjuor. På rivern kom den fjärde och sista sjuan och Isildur1 kammade hem potten på $55 000, samtidigt som han själv satt i smärre chocktillstånd. Han visade dock sitt medlidande för sin motståndare och bad om ursäkt efter handen.

Givare: Isildur1 visar {7-Spades}{7-Clubs}{9-Spades}{K-Spades}
Givare: howisitfeellike visar {J-Diamonds}{A-Diamonds}{A-Clubs}{J-Spades}
Givare: Isildur1 visar fyrtal, Sjuor
Givare: howisitfeellike visar kåk med Äss och Sjuor
Givare: Isildur1 vinner potten ($54,999.50) med fyrtal, Sjuor
VodkushM (Observatör): WOW
Shazi5 (Observatör): OMG
Isildur1: omg
buyrum (Observatör): nh
Shazi5 (Observatör): OMFG
Gritz_McDoogan (Observatör): OMG
Isildur1: sry

Nu är dagen långt ifrån över och de dryga $700 000 som Isildur1 spelade av Antonius under förmiddagen kan både växa och försvinna lika fort som han spelade in dem. Än återstår det lite drygt elva timmar på klockan innan det är lördag och vi hinner säkert se dessa siffror ändras flera gånger om innan dagen är slut.

Varför inte göra som jag, ladda ner FullTiltPoker, öppna ett konto och följa Isildur1 live, när han tampas med världens bästa pokerspelare om miljontals kronor. Eller har du ett par hundra tusen att avvara? Kanske känner du dig manad att utmana Viktor. Han kan i så fall ses sittandes vid både Pot Limit Omaha borden så väl som vid No Limit Texas Hold´em borden. Tror du att du har vad som krävs, för all del, pröva!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories