Isildur förlorar största potten i online pokerns historia

Team Full Tilt Patrik Antonius

Tidigare idag spelades historiens största pott i online poker och den kom i spel mellan svenske high stakes spelaren Isildur1 och finländaren Patrik Antonius, på ett av Full Tilt Pokers $500/$1000 high stakes Pot Limit Omaha bord.

Efter stora framgångar mot den okrönte high stakes kungen av online poker, Tom Dwan, tog sig svenske Isildur1 an finländaren Patrik Antonius över fyra $500/$1000 heads-up Pot Limit Omaha bord och som vanligt när Isildur1 är inblandad fick vi se action när den är som allra bäst. Enorma potter spelades, stora summor pengar växlade ägare och det var under denna session som vi fick se, vad som nu är den största potten någonsin i online poker.

Innan handen spelades såg vi Antonius sitta med $439 479 framför sig samtidigt som svensken satt med dryga $11 000 mer, $450 494 för att vara exakt. Spelet började med att Isildur1 öppnade med en höjning upp till $3000, vilket Antonius synade. Floppen kom {q-Spades}{7-Hearts}{5-Hearts} och Antonius, som var först att agera, checkade över till svensken, som här betade ut $5000. Antonius svarade med att slå om till $21 000, vilket synades av Isildur1 och spelarna fick då se {a-Diamonds} komma på turn.

Det var här fyrverkeriet tog fart. Patrik valde nu att ta kommandot i potten och beta ut $48 000. Isildur1 svarade med en pottsatsning på $192 000, motsvarande dryga hälften av hans stack. Antonius var dock inte sen på att svara utan valde här att ställa all-in med sina $415 479.50. Efter en kortare paus tog till sist Isildur1 synen och vi hade därmed den största potten någonsin inom online poker, en pott på otroliga $878 958, vilket motsvarar strax över 6 miljoner kronor med dagens valutakurs.

Isildur förlorar största potten i online pokerns historia 101
Full Tilt Poker - Isildur1 vs Antonius - Över $800k i potten

I en enda pott hade spelarna med andra ord investerat lite över 3 miljoner kronor vardera! Summorna vi talar om här är astronomiska, även om de för spelarna tillhör vardagen.

När pengarna väl var inne i potten, var det dags att vända upp korten för spelarna och vid första anblicken såg det ut som om spelarna skulle få tillbaka sina pengar via en splittpott via topp tvåpar hållandes:

Isildur1: {a-Spades}{k-Spades}{q-Diamonds}{10-Hearts}
Antonius: {a-Hearts}{q-Clubs}{9-Spades}{6-Hearts}

Nu satt dock Antonius med en mängd outs för att vinna potten, med både nut-flush drag och en gut shot stegedrag. Isildur1 skulle själv vinna potten om en kung eller knekt kom på rivern, som inte var i hjärter.

I dag skulle fru fortuna vara på finländarens sista som lyckades spika sin stege på rivern när {8-Diamonds} föll. Han fyllde sin spruckna stege med åttan och scoppade därmed hem den största potten i onlinepokerns historia.

Isildur förlorar största potten i online pokerns historia 102
Antonius skriver historia på Full Tilt när han vinner $878 958

Denna pott slår därmed den hitintills största potten någonsin i Pot Limit Omaha, en pott som uppstod i ett spel mellan "Ziigmund" och Tom ”durrrr” Dwan och landade då på $702 925. Potten slår även den pott som ansetts vara den allra största någonsin, en pott som uppstod i ett Hold´em spel mellan durrrr och Di ”Urindanger” Dang. Den potten på $723 938 vanns av Dang efter att hans pocket ess besegrat Dwans pocket kungar.

Bli nu dock inte förvånade om vi får se ännu större potter inom den närmaste framtiden. Spelet på de riktigt höga borden på Full Tilt fortsätter och än ser det inte ut som om Isildur1 har någon avsikt att försvinna från borden, även om han idag tappade en stor del av den vinst han lyckats spela in mot bland annat Dwan.

Sessionen mot Antonius slutade med mardrömssiffror för svensken, med ett minus på totalt $1.6 miljoner, enligt uppgifter hämtade från Pokertableraitings. Nu lyckades han dock hämta igen $1 miljon av detta via spel på $300/$600 nivån mot bland annat Brian Hastings.

Nu blev det fortfarande ett minus i protokollet för svensken, som nu tappat två dagar i rad. Förtjänsten har nu sjunkit ner till $2.7 miljoner totalt, från att ha legat upp på över $5 miljonerFullTilt, för två dagar sedan, den 15 november! Låt oss nu bara hoppas detta inte slutar som med Martonas, att han kom, han såg, han segrade och sen tappade! Isildur1 har hänfört hela pokersverige och jag, om någon, hoppas verkligen att han är här för att stanna! Bättre underhållning som pokerintresserad kan man inte önska sig!

Vill du följa svenskens framfart direkt, öppna då ett Full Tilt konto via PokerNews, skapa ett konto, logga in och klicka dig fram till borden där Isildur1 sitter. Passar du även på att göra en insättning när du öppnar ditt konto, då blir du inte bara berättigad till en insättningsbonus på 100 % upp till $600 utan då får också möjligheten att spela i nuvarande OCH kommande freerolls som vi på PokerNews anordnar tillsammans med FullTiltPoker.

På schemat just nu står exklusiva $1000 Full Tilt freerolls! Missa inte detta unika tillfälle att se pokeraction när den är som bäst och samtidigt få möjlighet att spela om gratis poker pengar!

Fler nyheter

Other Stories