Full Tilt - Isildur1 vinner en $1.1 miljon pott mot Ivey

Isildur1 på Full Tilt Poker

Efter att ha tappat $1.2 miljoner mot Phil Ivey och hela $2.1 miljoner mot Patrik Antonius, hade svenske Isildur1 förlorat nästa hela de kapital han spelat in mot bland annat Tom ”durrrr” Dwan. Efter denna mardrömssession där han backade $3.3 miljoner, lyckades han under nattens spel återhämta sig lite, på Tom Dwans bekostnad, som backade ytterligare $638 000 under natten. Efter att Isildur1 skinnat Dwan, tog han sig an Phil Ivey i förhoppning om att få en revansch.

Ett tag såg det riktigt mörkt ut, då hela Isildur1´s vinst från tidigare under kvällen raderas samt ytterligare $250 000 ur egen fick försvunnit. Ivey hade plockat av svensken omkring $800 000, och istället för att ligga plus låg nu Isildur1 ännu en gång på rött, med ett minus på $250 000. Men som vi blivit vana vid på FullTilt, med spel på denna nivå, så kan det svänga snabbt och det var precis vad som hände här.

Isildur1 började klättra tillbaka, sakta men säkert jobba tillbaka de han tappat. Spiken i kistan blev dock en pott på hela $1.1 miljoner. Isildur1 satt vid bordet med $638 457 och Ivey hade $563 977 framför sig. Med sedvanliga höjningar preflop hamnade vi på $27 000 per spelare innan de tog till floppen. Floppen kommer {j-Spades}{k-Spades}{j-Diamonds} och båda spelarna checkar, med $54 000 i potten. På turn kommer {10-Diamonds} och Isildur1 som är först att agera, checkar över till Ivey som betar ut $41k. Isildur1 svarar med att slå om till $177k och Ivey tar synen. I potten ligger nu $408k. På rivern kommer {5-Diamonds} och Isildur1 betar nu potten, vilket täcker Ivey som sitter med $355 977. Ivey tar dock synen, bara för att se Isildur1 visa upp {k-Diamonds}{k-Clubs}{5-Hearts}{4-Diamonds} för en floppad kåk. Phil Ivey muckar sin hand och Isildur1 kan äntligen stå på den vinnande sidan av en miljon pott då han scoopar hem den näst största online poker potten någonsin spelad, $1 127 955.

Full Tilt - Isildur1 vinner en .1 miljon pott mot Ivey 101
Isildur1 efter $1.1 miljoners potten på Full Tilt mot Ivey

Dessa typer av potter börjar nu mer eller mindre bli vardagsmat med Isidur1 med i bilden. Spelet är enormt, på otroliga nivåer, enorma stackar, hyper aggressivt spel och totalt utan rädsla. Vi sa det här om dagen och vi säger det igen. Det är bara en tidsfråga innan vi får se ännu en större pott än den som håller det nuvarande rekordet på $1.3 miljoner.

Efter potten försökte Isildur1 få Ivey att återvända till NL Hold´em via en konversation i chatten:
Isildur1: can we change now ?
(refering to back to NLHE)
Phil Ivey: don't want to
Phil Ivey: im not playing much longer
Isildur1: ok we continue then
Isildur1: 1 min

Det dröjer någon minut sedan forsätter konversationen med:
Isildur1: will you join 3 rd table ?
Phil Ivey: don't want to right now
Phil Ivey: maybe later
Isildur1: i am to tired to play only 2 tables
Isildur1: sry
Isildur1: i go to sleep else
Phil Ivey: have a goodnight

Och med det lämnade Ivey de två bord han satt vid och spelarna avbröt därmed sessionen. Trots att han tappade stort mot slutet, lyckades Ivey gå dryga $40k plus under sessionen samtidigt som Isildur1 gick ifrån med ett plus på omkring $615 000, pengar han spelat av Tom ”durrrr” Dwan !

Skulle Isildur1 försvinna från Full Tilt´s high stakes bord, skulle inte spelet dö ut men lugna ner sig avsevärt, det är jag helt säker på! Sedan han klev upp på de högsta nivåerna, har vi bjudits på vad jag anser vara den bästa pokerunderhållningen jag någonsin skådat online. Nu syftar jag inte på varken kunskaper eller skicklighet, de lämnar jag osagt, utan ser på det hela i rent underhållningssyfte.

Fler nyheter

Other Stories