Dong-bin Han vinner PokerStars APPT Cebu

Dong-bin Han vinner PokerStars APPT Cebu 0001

Korea födde Dong-bin Han vann nyligen avslutade pokerturneringen på Filippinerna, APPT Cebu. Detta skulle visa sig bli den största pokerturnering som någonsin hållits på Filippinerna genom tiderna. Till start i detta PokerStars Asian Pacific Poker Tour event kom 317 spelare. Han lyckades stå emot 316 av dessa, inklusive internetkvalificerade amerikanen David Hilton i heads-up matchen. Dong-bin tog därmed hem förstapriset på $158 000 samtidigt som han skrev historia genom att bli förste korean att vinna ett PokerStars APPT event i APPT Cebu.

Samtidigt som Korea fick se sin första APPT vinnare fick de även sen en annan Korean vid finalbordet, i form av Sim Somyung som tog hem tredjeplatsen och $60,000. De koreanska spelarna hade också en stor närvaro vid fjolårets event här i Filippinerna, även om de då aldrig höll hela vägen fram till en seger. De fick då nöja sig med en andra, tredje och fjärde plats.

I årets event fick vi se en enda hemmaspelare ta sig till finalen. Filippinaren Mark Pagsuyuin fick till sist nöja sig med en sjätteplats. I turneringen fick vi se en hel del välkända ansikten, däribland vietnames-amerikanske Nam Lee, som gick långt här i APPT Cebu och slutade på en fin 12 plats. Samma Nam Le var den som vann fjolårets high roller event i APPT Macau, vilket gav honom en prischeck på $478 915.

Med årets APPT Cebu event avklarat är det tredje året i rad som PokerStars.com anordnat ett APPT event på Filippinerna, även om de i år beslöt sig för att flytta eventet från Manilla till bildsköna och vackra Cebu för att där spela eventet på exklusiva Shangri-La resort.

Resultat APPT Cebu

  1. [*]$148,200 - Dong-bin Han
  2. $101,800 - David Hilton
  3. $58,000 - Sim Somyung
  4. $40,728 - Kevin Clark
  5. $29,000 - Terry Fan
  6. $23,000 - Mark Pagsuyuin
  7. $17,500 - Nick Pronk
  8. $14,000 - Phillip Willcocks
  9. $10,500 - Alexandr Tikholiz

Nästa stop på APPT touren är Grand Finalen i Sydney, som kommer gå av stapeln den 1-6 december. Än kan du kvala in till detta event via en mängd satelliter tillgängliga hos PokerStars.net. Passa på att öppna ett konto via PokerNews och du har då även möjligheten att spela in biljetter till december månads $2000 PokerStars freerolls.

Allt som krävs är 150VPP för att få en biljett, till en av totalt fem freerolls. Vill du spela alla fem, då måste du spela in 750 VPP, innan den sista november. Skynda dig, tiden är knapp om du vill kvala in!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories