WPT Festa Al Lago - Tommy Vedes vinner; Deeb missar tredje titel

WPT Festa Al Lago - Tommy Vedes

Tidigare i sommar föll Tommy Vedes kort i hans jakt på ära och berömmelse i poker, med en 19 plats i World Series of Poker Main Event. Nu i början på veckan kom ett litet plåster på såret i form av en vinst i WPT Festa Al Lago. Förutom titeln i denna WPT-turnering kunde Tommy även inkassera förstapriset på $1.2 miljoner, motsvarande en bit över 8 miljoner kronor.

Gus Hansen, som tagit sig till finalbordet i ledning, jagade här sin tredje titel i WPT och då gå upp i delad ledning med Gus Hansen, som sitter med 3 WPT-titlar. Nu gick det aldrig som Deeb tank sig och han fick istället nöja sig med en fjärde plats och $278 300 på fickan.

Efter att Deeb åkt ut som fyra, fick vi se Lavallee slå ut sin första spelare vid finalbordet. Han höjde upp preflop, bara för att se Crivello ställa all-in, vilket Lavallee synade. Crivello visade upp {J-Spades}{K-Clubs} och gick upp emot Lavallees {10-Diamonds}{10-Hearts}. En blank bräda gav Lavallees potten och Crivello åkte ut på tredje plats.

När heads-up matchen inleddes satt Vedes med 9,320,00 marker mot Lavallees 7,170,000. Vedes skulle hålla fast i ledningen i strax under en timme innan Lavallees lyckades passera, detta med 12 spelade heads-up händer. Ytterlig are 37 händer och Vedes var återigen i ledning. Väl där skulle det bara ta tre händer innan matchen var av gjord. Tommy Vedes seger var ett faktum och Jason Lavallee fick nöja sig med en andraplats och $795 150.

World Poker Tour Festa Al Lago resultat
1. Tommy Vedes - $1,218,225
2. Jason Lavallee - $795,150
3. Craig Crivello - $477,090
4. Freddy Deeb - $278,300
5. Jason Burt - $208,725
6. Shawn Cunix - $168,970

Christer Björin var oerhört nära att ta sig till finalbordet i detta event. Det räckte nu inte hela vägen och Björin fick till sist nöja sig med en 10 plats och $47 710 i prispengar! Ett enastående resultat med tanke på startfältet som denna turnering hade!

Näst ut på World Poker Tour väntar nu Foxwoods World Poker Finals som drar igång den 5 november och pågår fram tills den 10 november, samma dag som finalen i årets World Series of Poker ska spelas, då November nine gruppen samlas för att göra upp om de riktigt stora pengarna!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories