Vladimir Geshkenbein vinner PKR Heads Up Grand Slam

Vladimir Geshkenbein

En intensiv pokerperiod i England avslutades under den gångna helgen med den alla första upplagan av PKR Heads-Up Grand Slam som, vanns av ryssen Vladimir Geshkenbein, samme ryske spelare som slog Johnny Chan heads-up i APPT Macau High roller tidigare i år.
Geshkenbeins väg till segern var en tuff sådan, efter att ha ställts mot spelare som Alex Keating, Brahim Hajji, David Steicke och James Sudworth.

Detta event såg många stora namn komma till start men också många av dessa tunga profiler försvinna snabbt. Annette Obrestad av en av dessa, som endast lyckades hålla ut i 14 minuter mot Ian Frazer. Finske high stakes stjärnan Ilari Sahamies lyckades dock slå Obrestad genom att åka ut efter bara 10 minuters spel mot Alec Torelli, efter att ha fått in pengarna med pocket kungar mot Torellis tvåpar.
En av de tidiga höjdpunkterna i detta event var matchen mellan Yevgeniy Timoshenko och Luke Schwartz, där engelsmannen lyckades träffa en två-outer på turn med sina pocket knektar mot ryssens pocket kungar.

Spelaren med mest tur i detta event var i alla fall Alec Torelli. Han var all-in med en bräda som visade {9-Hearts}{7-Hearts}{2-Hearts} hållandes {10-Hearts}{8-Hearts} mot Antonio Esfandiari som höll {J-Hearts}{4-Hearts}. På rivern lyckades Torelli träffa sin 2 procentare när {6-Hearts} kom, för att ge honom färgstege och potten. Turen tog dock slut i semifinalen när Torellis pocket tior sprang rakt in i finländaren Juha Helppis pocket ess.

Den andra semifinalen mellan Geshkenbein och Sudworth var betydligt mer stillsam, med båda spelarna mer avslapnade, drickandes och uppfattades mer eller mindre som oberörda över vad som pågick. I ett skede höjde Sudworth innan han ens sett korten och Geshkenbein svarade med att ställa all-in, även han utan att titta på sina kort. Segrade gjorde till sist Geshkenbein efter att hans Q-5 slagit Sudsworths A-6.

Även i den avgörande handen i finalen låg ryssen efter, hållandes {Q-Diamonds}{10-Diamonds} mot Juha Helppis {A-Clubs}{6-Spades}. Men med tre ruter på brädan, {K-Hearts}{9-Diamonds}{K-Spades}{3-Diamonds}{2-Diamonds} lyckades Geshkenbein fylla en färg och därmed också ta hem segern i detta event.

Resultat PKR Heads-Up Grand Slam
1 - $120,000 - Vladmir Geshkenbein
2 - $70,000 - Juha Helppi
3 - $45,000 - Alec 'Traheho' Torelli
4 - $35,000 - James Sudworth
5 - $20,000 - Antanas “Tony G” Guoga
6 - $20,000 - Ian Frazer
7 - $20,000 - Lex Veldhuis
8 - $20,000 - David Steicke

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories