PartyGamings grundare säljer hela sitt aktieinnehav

PartyGamings grundare - Anurag Dikshit

Tidigare i år presenterade vi informationen om hur Party Poker och PartyGamings grundare, Anurag Dikshit, nått en förlikning med de amerikanska myndigheterna i förhållande till deras brott mot ”the wire act 1961”, i samband med att UIGEA introducerades. I förlikningen gick Dikshit med på att betala $300 miljoner i skadestånd. I samband med detta beslöt sig grundaren att det var dags att börja klippa sina band med företaget.

Under förra veckan presenterades försäljningen av närmare två tredjedelar av Anurag Dikshits totala aktieinnehav i PartyGaming. Innan försäljningen satt Dikshit med en aktieportfölj i PartyGaming, beståendes av 113 miljoner aktier, motsvarande 28 % i företaget. Efter försäljningen sitter nu Diskhit med 39 miljoner aktier kvar i företaget. Försäljningen av dessa 75 miljoner aktier uppges ha inbringat Anurag närmare £118 miljoner, över 1.3 miljarder kronor. Kapitalet som denna försäljning inbringat ska, enligt uppgifter, placeras i en välgörenhetsfond som ska drivas av Dikshit.

I en rapport till EGRmagazine.com presenterade en talesman för PartyGamings grundare att han har för avsikt att även sälja de sista 39 miljoner aktierna. Det är ännu oklart vad de två övriga grundarna, Ruth Parasol and Russ DeLeon, kommer att göra i och med detta agerande från Anurag Dikshit, Till skillnad mot Anurag har dessa två ännu inte nått någon förlikning i ärendet med de amerikanska myndigheterna.

Hur framtiden kommer att se ut för PartyGaming återstår att se. Med införskaffningen av World Poker Tour, mitt under nästan på Playtech, företaget bakom det populära iPoker Network, tittar nu PartyGaming framåt, mot nya mål och marknader. Med Mike Sexton invald i Poker Hall of Fame, kommer varumärket få ännu en push i rätt riktning. Det ska bli spännande att följa företags utveckling framöver.

Fler nyheter

Other Stories