Mike Sexton invald i Poker Hall of Fame

Mike Sexton

Till många pokerintresserades stora glädje fick vi nyligen se Mike Sexton invald i Poker Hall of Fame. Sexton, som under en längre tid agerat som en ambassadör för poker utnämndes till den senaste medlemmen, trots ett hårt motstånd från de övriga kandidaterna, spelare som Phil Ivey, Daniel Negreanu och Barry Greenstein, alla tre också värdiga spelare att få en plats i denna åtråvärda grupp. Sexton blev som ende spelare av de nio kandidaterna att bli invald i år.

Att det blev just Mike Sexton som valdes in, kommer knappast till någons förvåning. Allt arbete som Mike gjort för att främja poker, hans framgångar vid pokerborden och hans högt anseeda rykte bland spelare såväl som i media, gjorde valet enkelt för årets jury. Den enda, enligt min mening, som kunde till viss mån ha stått upp emot Sexton och hans plats i Hall of Fame skulle vara Barry Greenstein. Både Negreanu och Ivey är alldeles för unga, för att redan få en plats där, även om Ivey, i mina ögon sett, är världens idag bästa pokerspelare.

Det råder ingen tvivel om att Sexton mött alla de kriteria som ställts, för att kunna bli inröstad. Han har spelat mot världens bästa pokerspelare och gjort det med stora framgångar, vunnit över $3.7 miljoner genom sin karriär. Hans spel har hållit hög nivå konstant som givit honom respekt bland sina med- och motspelare. Under sin dryga 30-åriga karriär inom poker, råder det absolut ingen tvivel om att juryn gjort ett korrekt val i denna utnämning. Han har och kommer att forstätta med att bidra till pokers tillväxt, både i och utanför USA.

Utöver hans kända framgångar vid pokerborden har Sexton också blivit känd för sin filantropiska sida. Han startade nyligen pokergives.org, en organisation som ger poker communityt möjligheten att ge tillbaka, till mindre lyckligt lottade och behövande i form av en rad olika välgörande ändamål. Sextons generositet vet själv inga gränser då han donerade hälften av den en miljon dollar han vann i samband med vinsten i WSOP Tournament of Champions.

Vi på PokerNews vill gratulera Mike Sexton till denna utnämning. Han är och förbli en av de stora inom poker.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories