Aaron Gustavson vinner PokerStars EPT London

Aaron Gustavson vinner PokerStars EPT London 0001

Det blev till sist amerikanen Aaron Gustavson som tog hem segern i årets PokerStars.net EPT London Main Event, efter att ha besegrat ingen mindre än Peter Eastgate heads-up. Segern gav amerikanen en prischeck på £850 000, motsvarande strax under 9.5 miljoner kronor. För sin andraplats inkasserade Peter Eastgate £530 000. Efter segern kom Gustavson med följande kommentar:

– Jag är mållös. Vet inte riktigt vad jag ska säga men att jag är totalt överväldigad över vad som just har hänt är det ingen tvekan om. Det kommer nog ta ett par dagar innan det verkligen sjunkit in. Jag har just vunnit denna titel – En dröm har kommit i uppfyllelse!

Finalbordets andra skandinav, Martin Gudvangen, slutade på en mycket hedrande fjärdeplats, £227 000 rikare, i denna underhållande final. Här bjöds vi på vågade syner och suckouts , allt som en railbird vill se i ett pokerspel. Norrmannens öde förseglades i en 5 miljoner pott mot tyske Seninger, som slutade på tredjeplats. Med {k-Clubs}{q-Diamonds}{k-Hearts} på brädan, {4-Spades} på turn och {5-Clubs} på rivern, hamnade tyskens sista pengar i potten, vilket norrmannen synade. Till sin förskräckelse fick norrmannen se tysken vända upp {q-Hearts}{q-Spades} för en floppad kåk. Martins {q-Clubs}{j-Clubs} åkte in i mucken och tysken kammade här hem en 5 miljoners pott. Martin satt nu med endast 1.4 miljoner, pengar som skulle åka in, inte långt därefter.

Portugisen i denna EPT London finalen, Rui Milhomes, gjorde en vågad syn för sin överlevnad i turneringen. Peter Eastgate hade ställt all-in med A-10, vilket portugisen synade hållandes 8-8. Pocket paret stod sig hela vägen fram till rivern, då en förödande 10 föll, vilket gav Eastgate potten och slog ut Milhomes på en sjätteplats.

Resultat EPT London

1 - Aaron Gustavson - USA - £850,000

2 - Peter Eastgate - Danmark - £530,000

3 - Nikolai Senninger - Tyskland - £285,000

4 - Martin Gudvangen - Norge - £227,000

5 - Dominic Cullen - England - £173,000

6 - Rui Milhomens - Portugal - £124,000

7 - Raymond Wu - Taiwan - £87,000

8 - Karim Bennani Smires - Frankrike/Marocko - £50,100

I en kommentar efter finalen hade Peter Eastgate följande att säga:

– Det har varit en otrolig resa. Jag lyckades ta mig till en andraplats, vilket är betydligt högre än jag kunnat hoppas på. Jag vill ge Aaron en stor applåd för hans seger, en seger som han förtjänar. Jag själv är oerhört nöjd över att ha tagit mig till heads-up, avslutar Eastgate.

Näst ut på PokerStars European Poker Tour väntar nu EPT Warsaw som spelas den 20-25 oktober. Satelliter finns redan tillgängliga till detta event hos PokerStars. Likaså finns satelliter till kommande PokerStars Caribbean Adventure som spelas strax efter årsskiftet.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories