WSOP 2018

WSOPE – Gavatin i ledning med fem kvar i Event #2

WSOPE – Gavatin i ledning med fem kvar i Event #2 0001

Under gårdagen såg vi 22 spelare återkomma till borden för att slåss om fortsatt överlevnad i detta World Series of Poker Europe Event #2, en £2500 PLO/PL Hold´em turnering. Bland dessa 22 hittade vi svenske Mats Gavatin, som efter gårdagens spel nu sitter i ledning med fem spelare kvar i fältet.

Efter att Mats Gavatin slagit ut Karelas Konstantinos på bubblan, blev turneringen en enmansshow, där Gavatin stod för underhållningen. I en hand lyckades han slå ut både Allie Prescott och Michel Abecassis efter att spelarna hamnat all-in på floppen. Gavatin fyllde färg på turn, vilket var tillräckligt för att slå ut de två andra, på 12:e respektive 13:e plats.

Svensken stod även för utslagningen av pokerprofessorn Howard Lederer på en nionde plats, efter att Lederer ställt in med {9-Hearts}{9-Diamonds} och fått syn av Gavatins {a-Spades}{k-Clubs}. På floppen lyckades Mats träffa toppar med en bräda som visade {6-Hearts}{6-Clubs}{a-Diamonds}. Som extra salt i såret kom sedan {a-Hearts} på turn och {a-Clubs} på rivern för att ge Gavatin ett fyrtal!

När arrangörerna bröt spelet för dagen återstod de fem spelare med Gavatin i ledning. Kvar är dock även Men "The Master" Nguyen så Mats får se upp under dagens spel.

Mats Gavatin – 448,000

Richard Gryko – 329,000

Men Nguyen – 268,000

Erik Cajelais – 81,000

Robin Keston – 63,000

Intressant att se var också Christer Björin, som blev siste spelare att lämna finalbordet innan arrangörerna bröt gårdagens spel. Björin slutade på en sjätteplats, vilket resulterade i prischeck på £20 106.

De fem kvarvarande finalisterna gör upp om följande prispengar:

1 - £104,677

2 - £64,705

3 - £47,858

4 - £35,412

5 - £26,619

Den fortsatta WSOPE-finalen avgörs senare idag, klockan 14:00 lokal tid. Ni kan följa händelserna direkt via vår engelska WSOPE live-rapportering.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories