WSOPE - Inget armband för Gavatin som blir tvåa

WSOPE - Inget armband för Gavatin som blir tvåa 0001

Inför dagens finalspel i World Series of Poker Europe Event #2 hade vi fem spelare kvar i turneringen, med svenske Mats Gavatin sittandes i ledning. Förhoppningarna om ett andra svenska WSOP-armband under 2009, med Tomas Alenius som vann första, var stora och Gavatin som lyckats presterat en rad framskjutna placeringar under WSOP i Las Vegas, var i mångas ögon förtjänt av att äntligen få det där eftertraktade armbandet.

Närmare än så här, utan att vinna själva armbandet, kan man inte komma. Gavatin föll på mållinjen och fick istället se segern och armbandet gå till kanadensaren Erik Cajelias. Detta var långt ifrån Cajelias första framgång inom internationella pokerkretsar. På kanadensarens resumé hittar vi bland annat en WPT-vinst i ett sidoevent under 2006, en andraplats i ett WSOP-event under 2007. Till sina $1.4 miljoner i inspelade prispengar kan nu Cajelias lägga till ytterligare £107 677, motsvarande $171 700.

För sin andraplats fick Gavatin ta emot £64 705, motsvarande 726 000 kronor. De i sig är knappast en dålig förtjänst för tre dagars pokerspel. Även om vi på PokerNews gärna unnat Mats segern och detta armband måste vi gratulera honom till ännu ett enastående resultat.

Resultat WSOPE Event #2 - £2500 PLO/PLHE

1 - £104 677 - Erik Cajelais

[B]2 - £64 705 - Mats Gavatin[/B]

3 - £47 858 - Robin Keston

4 - £35 412 - Men Nguyen

5 - £26 619 - Richard Gryko

[B]6 - £20 106 - Christer Björin[/B]

7 - £15 302 - Hoyt Corkins

8 - £11 732 - Ian Frazer

9 - £9 117 - Howard Lederer

Samtidigt som Event #2 avslutades, inleddes Event #3, en £5000 Pot Limit Omaha turnering. Detta event lockade som förväntat till sig många av de stora namnen inom poker. Till start kom bland annat den regerande mästaren Theo Jörgensen, 2007 års WSOPE ME vinnaren Annette Obrestad, William Thorson, Tom "durrrr" Dwan och Phil Ivey, för att nämna en handfull.

Ett bord som fångade många railbirds och medias intresse var bordet där vi såg Jason Mercier (WSOP och EPT vinnare), Sorel Mizzi (två i detta event i fjol), Peter Jepsen (EPT-vinnare), Christer Johansson (Irish Open vinnare) och Michael Binger (WSOP-vinnare). Tillsammans radade dessa herrar upp en imponerande meritlista med vinster till både höger och vänster.

Ni kan följa detta event direkt via vår engelska WSOPE live-rapportering, direkt från turneringsgolvet. Vi levererar de senaste händelserna, direkt som de utspelar sig. Följ våra svenska spelares framfart via Pokernews.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories