Senaste nytt - Tureniec tvåa i EPO, Obrestad reklam förbjuden och WSOPE har startat

Senaste nytt - Tureniec tvåa i EPO, Obrestad reklam förbjuden och WSOPE har startat 0001

i]Vi är glada över att kunna leverera ännu en senaste nytt artikel. I denna artikelserie presenterar vi kortfattade nyhetsnotiser från och omkring pokervärlden, både online och live. Med dessa sammanfattningar gör vi det enklare för dig att följa vad som händer i pokervärlden, utan att behöva spendera timtal med att läsa alla nyheter på webben. [/I]

Annette_15 reklam förbjuden i England

En reklamkampanj lanserad av Betfair Poker, med Annette Obrestad i reklamen, förbjöds nyligen av engelska myndigheten "Advertisng Standard Authorityh". Reklamen hade en bild på Annette med texten "Online experience is measured in games, not years. Join the new breed. Annette_15".

Myndigheten menar på att reklamen kan misstolkas som att den är riktad till barn och tonåringar då Obrestads spelarnick, Annette_15, använts. Betfair har nu fått klara instruktioner om att de inte får använda sig av Obrestad i några reklamsammanhang förrän hon fyllt 25.

Samtidigt som detta hände, började ett ryckte florera kring Betfair. Att de eventuellt skulle överge sin fristående mjukvara och skriva på hos nätverket "Ongame Network". Med Betfair som en av de största vadslagningsbyråerna i världen, skulle ett kontrakt med Ongame onekligen stärka deras position på pokermarknaden. Om detta är sant eller inte, får framtiden utvisa.

World Series of Poker Europe startar

Då var årets upplaga av World Series of Poker Europe (WSOPE) i full gång. Eventet inleddes redan under torsdagen med Betfairs Million Dollar Free game där 18 spelare ställdes mot varandra för att göra upp om förstapriset på 1 miljon dollar. Segrade här gjorde greken Anestis Metsas.

Idag börjar dock själva WSOP-E med ett £1000 No Limit Hold´em event. Med på schemat står också en £2,500 Pot Limit Omaha/Pot Limit Hold'em och en £5000 Pot Limit Omaha turnering, detta utöver själva Main Event, en £10 000 turnering. Till detta event förväntas vi se så gott som hela världseliten närvara. Redan nu är det klart att spelare som Phil Hellmuth, Annette Obrestad, Daniel Negreanu, Peter Eastgate, Ivan Demidov och Phil Ivey kommer starta i detta event.

Självfallet kan ni följa händelserna direkt, allt eftersom de utspelar sig genom vår engelska WSOPE liverapportering

Michael Tureniec tvåa i English Poker Open

Michael Tureniec inledde igår finalspelet i English Poker Open (EPO) som en av de nio finalisterna. Han startade finalen i ledning men med sju spelare kvar, tappar han halva sin stack efter att ha synat motståndarens all-in med A-Q mot motståndarens A-K. Big slick stod och Tureniec föll ner till strax över 200 000. Efter denna pott föll korten Tureniecs väg och han medger själv att han hade ordentligt med tur. Nu höll de dock inte hela vägen utan Michael fick nöja sig med en andraplats, efter att ha förlorat heads-up matchen mot hemmaspelaren David La Ronde. Engelsmannen, kunde i och med segern, inkassera förstapriset på £200 000 samtidigt fick 24-årige Tureniec ta emot andrapriset på £121 815, motsvarande 1 370 000 svenska kronor.

I november väntar nu ännu ett finalbord, denna gång i Partouche Poker Tour, där Michael och de åtta andra finalisterna sitter med en chans att kamma hem förstapriset på €1 miljon. Michael Tureniec avslutar året i storstilad form, precis som han inledde 2009, med framskjuten placering i Aussie Millions.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories