Patrik Antonius utsatt för bedragare på Twitter

Patrik Antonius utsatt för bedragare på Twitter 0001

Patrik Antonius, den kända finske high stakes spelare, som kan hittas spelandes på de allra högsta nivåerna hos Full Tilt Poker med spelare som Tom "durrrr" Dwan, Ilari "Ziigmund" Sahamies, "martonas" och Phil Ivery, har fallit offer för en identitetsstöld på minibloggsidan Twitter.

Twitter tillhör en av de populäraste verktygen bland pokerspelare, där de delar med sig av vad som händer i deras liv, just där och då. Sidan presenterar väldigt kortfattade bloggar där skribenten delar med sig av händelser, tankar och allt annat som faller dem i tycke. Nu har Patrik Antonius fallit offer för identitetsstöld på Twitter. Någon individ utger sig för att vara Antonius och skriver på Twitter om Patriks händelser, precis som om de vore Patrik själv som skrev. Bedragaren ska ha följt Antonius spel och uttalat sig efter att Patrik bland annat spelat mot Doyle Brunson.

Efter mötet mot Doyle, ska bedragaren ha sagt något i stil med:

- Jag spelade mot Doyle igår kväll och vann enkelt över honom. Detta uttalande ska ha upprört Doyle, som tog kontakt med Antonius för att fråga varför han sagt som han gjort. Patrik förklarade då hur det låg till och allt var därefter frid och fröjd.

Som de flesta av oss vet, är Patrik Antonius inte den typen som gärna delar med sig av sitt privatliv. Han är väldigt noga med att hålla isär sitt pokerspel med sitt privatliv. Av den anledningen kan man lätt förstå att de inte är Patrik som står bakom microbloggen. Detta är utan tvekan något han aldrig skulle falla sig in att göra, de ligger helt enkelt inte i hans natur.

I ett uttalande kom Patrik med följande kommentar kring de som inträffat:

- Jag har inte ens något Twitter-konto och har med andra ord inte skrivit ett enda ord där. Jag har inget som helst intresse av att hålla folk uppdaterade om händelser i mitt liv. Jag är en privat person och vill ha mitt privatliv för mig själv. Skulle aldrig falla mig in att skriva inlägg där jag meddelande andra var jag befinner mig eller vad jag gör.

Nu är det inte enbart på Twitter som Patrik utsatts för denna typ av identitetsstöld. Även på Facebook finns det ett dussintals användare som utger sig för att vara Patrik, med ett flertal olika användarnamn. Precis där, som på Twitter, saknar Antonius ett konto och igen säger Patrik att ingen ska tro ett ord som skrivs där.

Intresserade kan följa Patriks framfart på high stakes borden hos Full Tilt. Följ den pågående "durrrr challenge" där Patrik, under de senaste två sessionerna raderade hela Dwans försprång på närmare $730 000. Nu är det istället Antonius som leder, om än med blygsamma $73 000.

Ni kan även följa PokerNews på Twitter, via @pokernews_se för vår svenska sida eller @pokernews för den engelska sidan. Utöver Twitter kan ni även hitta oss på Facebook.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories