WSOPE - J.P Kelly vinner Englands första WSOPE-armband

WSOPE - J.P Kelly vinner Englands första WSOPE-armband 0001

Engelske J.P Kelly tog under gårdagen hem segern i World Series of Poker Europe Event #1, en £1000 No Limit turnering med 608 startande. Segern i detta event innebar att England nu fått sitt första WSOPE-armband. För Kelly själv innebar seger hans andra wsop-armband i år. Tidigare i sommar tog Kelly hem segern i en $1500 Pot Limit Hold´em turnering i World Series of Poker i Las Vegas. Den vinsten, på $194 434, tillsammans med prispengarna ifrån detta event, motsvarande $222 398, gör att Kelly spelat in över $400 000 under 2009 års WSOP-evenemang.

Vid frågan om hans seger tidigare i år i WSOP hade någon påverkan på hans spel vid detta finalbord svarade Kelly:

– Jag tror den erfarenheten var oerhört viktig för mig, i detta event. Tålamod och ännu mer tålamod var det som krävdes i denna final. Jag vann inte en hand under de första 40 minuterna vid finalbordet. Jag lutade mig tillbaka och inväntade mina chanser samtidigt som jag såg till att inte göra något förhastat.

Vidare i intervjun frågades Kelly vilken seger han rankade högst, den i Las Vegas eller denna, på hemmaplan.

– Jag måste nog säga den i Las Vegas trots allt. Den kom först och kommer därför ha en speciell betydelse. Men visst rankar jag denna i London väldigt högt. De är två helt olika turneringar och med många av mina vänner spelandes i denna, som senare stod och hejade på, gör att jag verkligen ser fram emot att fira segern.

I heads-up ställdes Kelly mot fransmannen Fabian Dunlop som höll en 3 mot 1 ledning över engelsmannen. Kort in i matchen lyckades dock Keylly dubbla upp och samtidigt överta ledningen. Avgörandet kom i en hand där brädan visade Q-9-8 och där Dunlop gick all-in med A-3. Kelly blixtsynade fransmannens all-in, sittandes med J-10 för nöthanden. Kort efter denna pott var turneringen över efter att båda spelarna fyllt färg men där engelsmannens kung höga färg stod över fransmannens knekt höga färg.

WSOPE – Resultat Event #1

1 - J.P. (John-Paul) Kelly, England - £136 803

2 - Fabien Dunlop , Frankrike - £84 512

3 - Adnan "Eddy" Alshamah , Syrien - £55 468

4 - Richard Allen , England - £38 499

5 - Anthony Roux , England - £28 181

6 - Neil Suarez , England - £21 700

7 - William Martin, England - £17 535

8 - Thor Drexel, Danmark - £14 835

9 - James Tomlin, England - £13 115

Pågår gör nu WSOPE Event #2, PL Hold´em/PL Omaha £2500 event. Startade i detta event gjorde 158 spelare, varav 22 av dessa återstår, däribland Mats Gavatin sittandes med 66 900. Leder eventet gör kanadensaren Erik Cajelias med 144 900. Vidare är också Christer Björin, Men "the master" Nguyen, Vitaly Lunkin, Howard Lederer och Hoyt Corkins. Ni kan följa Event #2 direkt via vår engelska WSOPE live-rapportering.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories