WPT Merit Cyprus Classic - Fransk seger

WPT Merit Cyprus Classic - Fransk seger 0001

Den allra första upplagan av World Poker Tour Merit Cyprus Classic har nu avslutats och segrade här gjorde franska pokerproffset Thomas Bichon. Segern gjorde att fransmannen kunde inkassera förstapriset på $579 165. Han blev därmed också historisk genom att bli förste spelare att vinna en internationell pokerturnering på cypriotisk mark. De ska tilläggas att turneringen spelades på den turkisk ockuperade delen av Cypern.

Bichon och fem utmanare hade alla överlevt fem dagars hårt spel och var därmed de sex sista spelarna från detta 181 man tunga startfält, som överlevt hela vägen till finalbordet. Dessa sex kom till finalen för att där göra upp om prispengar till ett sammanlagt värde av $1.5 miljoner.

Libanesiska amatörspelaren Rony Jazzar blev först att lämna turneringen, trots att han inledde WPT-finalen som ledare. Efter en feltimad bluff, förlorade Jazzar halva sin stack, bara för att kort därefter förlora återstående delen av stacken efter att ställt all-in mot Uri Keidar, hållandes {k-Clubs}{q-Diamonds} med en bräda som visade {7-Spades}{q-Spades}{2-Hearts}{5-Hearts}. Keidar synade ner libanesens all-in hållandes {8-Spades}{6-Spades}, en hand han fyllde på rivern då {10-Spades}föll. Fema blev estländske Janar Kiivramees. Han följdes av förhandsfavoriten, amerikanen Red Poter. Denna utslagning skulle dock tat id innan den kom. Med fyra spelare kvar i turneringen, skulle spelet pågå i över tre timmar innan till slut Poter åkte ut.

Efter Poters utslagning var finalen helt och hållet "The Thomas Bichon show". Han inledde spelet, i massiv ledning med tre spelare kvar, en ledning han aldrig skulle släppa. Efter en stunds spelande slåg han ut Steve Fung, efter att pengarna åkt in för Fung, hållandes {9-Diamonds}{5-Diamonds}, och synades ner av fransmannen som hade Fung dominerad med {j-Diamonds}{5-Clubs}. Kvar att försöka få stopp på Bichon fanns nu Keidar, som ställdes inför en allt för svår uppgift.

Efter att ha spelat väldigt konservativt genom finalen, växlade Keidar tempo när heads-up matchen inleddes. Redan i de två första händerna var han all-in, där den andra av de två händerna skulle bli den sista handen att spelas i denna turnering. Bichon var all-in med {7-Hearts}{7-Spades} mot Keidars {j-Clubs}{10-Diamonds}. Med {a-Spades}{k-Spades}{7-Clubs} på floppen träffade fransmannen en triss och Keidar drog nu endast mot en hålstege, en stege han aldrig fyllde och Bichons seger var därmed ett faktum. Segern i WPT Cyprus gav fransmannen en hedrande titel, en fin trofé men framför allt också första priset på $579 165.

PokerNews egna Lynn Gilmartin fick möjligheten att prata med vinnaren, strax efter att den sista handen spelats.

Slutresultat WPT Cyprus 2009

1 - Thomas Bichon - $579 165

2 - Uri Keidar - $380 645

3 - Steven Fung - $216 275

4 - Rep Porter - $121 115

5 - Janar Kiivramees - $90 835

6 - Rony Jazzar - $73 535

De var allt vi på PokerNews hade att rapporter afrån WPT Cyprus. Glöm inte bort att ni kan följa oss på Twitter samt på den sociala mötesplatsen Facebook.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories