WSOP 2018

Bertrand "ElkY" Grospellier - En knarklangare

Bertrand "ElkY" Grospellier - En knarklangare 0001

I alla fall om man ska tro de anklagelser som spanska tullen kom med i samband med att "ElkY" lämnade Spanien efter EPT Barcelona. Som pokerspelare vid high stakes borden, är det inte ovanligt att spelarna färdas med stora mängder kontanter, för att slippa behöva springa till banken titt som tätt eller betala inköpet med kontokort. Nu är det enligt många länders regler som så att en person får endast föra in eller ut 10 000 dollar eller euro, utan att behöva deklarera pengarna. Summor över dessa belopp måste deklareras både vid in- och utförsel.

Bertrand Grospellier är en för många väldigt känd pokerspelare. Denne franske pokerstjärna har spelat in strax under $6 miljoner från live-turneringar runt om i världen. Många av dessa turneringar har ett inköp på just $10 000, om inte ännu högre med high roller turneringar, som kostar allt från $25-50 000. På grund av detta förekommer de ofta att spelare som just Grospellier, färdas med en ordentlig summa kontanter i sitt bagage för att undvika eventuella problem med banköverföringar och liknande.

Vid sin utfärd från Spanien och EPT Barcelona blev Bertrand indragen i en säkerhetskontroll. Anledning till varför han blev de, är oklart. Under denna kontroll uppdagades det att Grospellier hade betydligt mer än $10 000 i sitt bagage, något som fick de spanska tulltjänstemännen att reagera. De anklagade Bertrand "ElkY" Grospellier för att vara knarklangare och att dessa pengar skulle ha kommit från att han sålt droger under sin Spanien vistelse och med anledning av dessa misstankar, valde dessa tjänstemän att beslagta hans kontanter. Trots att fransmannen påvisade att han var pokerspelare, genom att visa en rad olika webbplatser på nätet, valde tjänstemännen att behålla pengarna. Exakt hur mycket de rör sig om är oklart men ska tydligen vara betydligt mer än $10 000.

Det är nu upp till Bertrand att bevisa att dessa pengar kommer från poker spel. Först då kommer han att få tillbaka dessa kontanter. Det enda "ElkY" kan göra nu är att förse de spanska myndigheterna med bevis och därefter hoppas att de tror honom.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories