WPT Enterprises säljer tillgångar till Gamynia Limited

WPT Enterprises säljer tillgångar till Gamynia Limited 0001

Trots rapporter från World Poker Tour Enterprises, Ltd. (WPTE) där de presenterat vinst, för andra kvartalet i rad, presenterades nyligen försäljningen av så gott som alla deras tillgångar till företaget Gamynia Limited för endast nio miljoner dollar.

Gamynia är en del av ett privatägt investmentbolag som efter köpet av tillgångarna i WPTE kommer att fortsätta driva deras verksamhet, däribland tv-sändningar, sponsring, distribution och licensiering samt bege sig in på spelmarknaden online. I köpet ingick också hela deras tv-bibliotek, däribland äganderättigheter till varumärken, gällande kontrakt och eventuella fastigheter. WPTE kommer att behålla alla kontanta likvider och dess motsvarigheter, vissa investeringar och framtida inkomster från utländska sponsoravtal av säsong fyra, fem och sex av World Poker Tour samt säsong ett av Professional Poker Tour, i samarbete med PartyGaming och licensintäkterna från samarbetet med PokerStars under den sjunde World Poker Tour säsongen.

Även om affären måste godkännas av aktieägarna så har en grupp, ägare av motsvarande 39 % av aktierna, redan godkänt affären. Samtidigt meddelades det att de kapital som företaget behåller, kommer inte resultera i någon aktieutdelning utan kommer att användas till att köpa upp annan, icke pokerrelaterad, affärsverksamhet.

VD och styrelseordförande för WPT Enterprises, Steve Lipscomb kom med följande kommentar kring denna affär:

– Denna transaktion och affär kommer förhoppningsvis resultera i att World Poker Tour kan nå sitt fulla potential över både existerande verksamhet, så väl som framtida onlineverksamhet inom spelindustrin. Gamynia och dess partners sitter med en mängd resurser som kommer att hjälpa att ta WPT och dess varumärke till nya nivåer och göra verksamheten ännu mer lönsam än den är idag.

Se till att följa den fortsatta utvecklingen för WPT här på PokerNews.

Vad tycker du?

Register to leave a comment

Fler nyheter

Other Stories