PokerStars EPT Kiev redo för dag 2

PokerStars EPT Kiev redo för dag 2 0001

Då var det två förstadagarna i PokerStars första upplaga av EPT Kiev, ersättningsturneringen till den ursprungliga EPT Moskva, som PokerStars tvingat ställa in efter ändrade lagar i Ryssland. EPT Kiev ersatte EPT Barcelona som startskottet för ännu en EPT-säsong. Istället för att dra igång den sjätte EPT-säsongen i Spanien, valde man nu från PokerStars.com sida att sparka igång årets säsong i Ukraina och Kiev.

Nu gick det kanske inte riktigt som man hoppas på och turneringen lockade till sig färre spelare än vad man förväntat sig. Förhoppningarna låg på över 300 spelare men till start kom "endast" 294. Kanske var det bristen på skandinaver som var en bidragande faktor. Vanligtvis ser vi en hel hög med svenskar, danskar och norrmän komma till start men så var inte fallet här. Tre svenskar, tre danskar och en norrman var allt som kom till start från Skandinavien. Av dessa sju var det den norske spelaren som gått bäst, och kommer att inleda dag två sittandes med 75 700 marker. Två av de tre startande danskarna är också vidare, medan alla tre svenskar avancerat. Bäst sitter Claes Westerberg med 55 875, följt av Johan Larsson med 38 875 och David Sonelin med 26 650. Totalt lyckades 203 spelare ta sig vidare till dag 2 och sitter nu fortfarande med en chans på de €330 000 som väntar i förstapris. Av dessa 203 kommer 40 lyckliga spelare att få vara med och dela på prispengarna.

Allra bäst efter de två förstadagarna sitter den ryske spelaren, Viktor Ivanov, som spelat ihop 153 825. Med uppe i toppen hittar vi också kroaten Dragan Galic och engelsmannen Andrew Feldman. Andra intressanta spelare som finns med vid dagens start är Ivan Demidov, Nicolas Levi, Albert Iversen och Alexander Kravchenko. Intresserade kan följa dagens händelser live via vår engelska live-rapportering. PokerNews kommer att finnas på plats för att leverera konstanta uppdateringar från alla säsongens EPT-turneringar.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories