WSOP-ledaren ratar sponsoravtal

WSOP-ledaren ratar sponsoravtal 0001

Efter att ha tagit sig till finalbordet som ledare i årets World Series of Poker Main Event, sitter Darwin Moon i en gyllene sits, båda med störst chans att gå ifrån finalen med förstapriset på över 8 miljoner dollar men också att tjäna hundratusentals om inte miljontals med dollar på sponsoravtal från pokeroperatörer och andra aktörer som vill synas i den tv-sända finalen i november.

Nu har det dock visat sig att Darwin Moon inte är ute efter något sponsoravtal, att han inte är intresserad av dessa miljontals dollar som han står att tjäna på ett sådant avtal. Han säger att han vill förbli oberoende och detta är anledningen till varför han tackar nej till sådana lukrativa avtal. Skulle han skriva kontrakt med någon av de större aktörerna och sedan ta hem segern i Main Event, då skulle han med största sannolikhet stå att tjäna minst 1 miljon dollar från operatören, som en bonus till vinsten och utöver själva turneringens prispengar. Utöver detta står sedan framtida sponsoravtal med inköp till andra live-event runt om i världen. I en kommentar sa han:

- Jag vill inte vara bunden till någon/något här i Las Vegas. Jag vill kunna bege mig hem igen och fortsätta mitt liv som vanligt, fortsätta och jobba och inte låta prispengarna förändra mitt liv allt för mycket. Visst kommer jag få det bekvämare men har absolut inga planer på att ändra min livsstil bara för att mitt bankkonto växer.

Nu är det inte enbart pokerrummen som jagat ledaren med sponsoravtal utan även hotell och limousinföretag har kontaktat honom och erbjudit större, finare hotellrum och limousinservice under hans vistelse i Vegas i november. Men Moon är inte alls intresserad, han vill ha samma rum som han hade innan WSOP Main Event startade och kommer inte sätta sig i limousiner och åka till uteställen om kvällarna.

Om han lyckas ta hem segern är inte återstår att se men för att få reda på de, måste vi vänta tills i november, då finalen återupptas och han ställs mot bland annat Phil Ivey. Kanske hinner Moons inställning ändras innan det är finaldags. Hur det än blir, får vi se när det är dags för spelstarten.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories