WPT Bellagio – Sonesson ute på femteplats efter en otursriver

WPT Bellagio – Sonesson ute på femteplats efter en otursriver 0001

Som förväntat inleddes finalen i denna WPT-tävling väldigt varsamt med avvaktande spel från alla sex spelare. Första utslagningen skulle komma först efter att 108 händer spelats i denna final och det var Erik Seidel som fick, om än för tillfället, släppa drömmen om en andra WPT-titel. Efter att {8-Spades}{5-Hearts}{3-Spades} kommit på floppen hamnade Erik Seidel all-in, sittandes med {k-Spades}{9-Spades} och gick upp emot Justin Smith som höll {9-Hearts}{9-Clubs}. Med en blank turn och river fick Seidel tacka för sig, utslagen på en sjätteplats och $162 640 rikare. Detta gör nu att han spelat in över $10 miljoner under sin pokerkarriär, verkligen en enastående prestation.

Dessvärre blev det sedan Christoffer Sonesson tur att lämna turneringen efter att ha hamnat all-in med sina 1.1 miljoner, sittandes med {4-Hearts}{4-Spades} mot Alex Gomes som höll {a-Clubs}{q-Diamonds}. Med {8-Diamonds}{7-Spades}{5-Diamonds} på floppen såg det riktigt lovande ut för Christoffer och oddsen blev ännu bättre efter att {j-Clubs} fallit på turn. Gomes satt nu med sex outs, ungefär 12 % chans att träffa något av sina kort. Även om oddsen var låga, lyckades han träffa en av de tre kvarvarande damerna i leken då {q-Clubs} föll på rivern. Gomes vann potten med ett par i damer och Sonesson fick nöja sig med en femteplats och $203 385 för mödan.

{banner}Gomes skulle sedan även slå ut näste spelare, Alec Torelli, på en fjärdeplats. Denna gång var det Gomes som satt med pocket par, {10-Hearts}{10-Diamonds} och som gick upp emot två överkort i form av {a-Spades}{q-Clubs} för Torelli. Efter turn hade Alec en hel drös med outs i leken, med en bräda som visade {j-Clubs}{8-Clubs}{6-Hearts}{k-Clubs}. Både stege- och färgdrag till sina två överkort. Nu lyckades han aldrig träffa då {7-Diamonds} kom på rivern och Gomes tior stod. Torelli fick ta emot $271 165 för sin fjärdeplats.

Trea slutade Justin "BoostedJ" Smith efter att ha ställt all-in med {a-Spades}{4-Clubs} och fått en blixtsyn av Farza Jaka som höll {k-Clubs}{k-Hearts} i hålet. Med en dam hög bräda stod Jakas kungar och Justin åkte på en tredjeplats, $464 870 rikare.

När heads-up matchen började, efter exakt 200 spelade händer var ställningen så gott som identisk där Gomes satt med 8.3 miljoner mot Jakas 7.7 miljoner. Det skulle ta 43 händer heads-up innan avgörandet kom. Sittandes med {a-Clubs}{j-Hearts} synade Gomes en all-in från Jaka, som höll {a-Spades}{7-Hearts}. Brädan kom {8-Diamonds}{6-Spades}{2-Clubs}{6-Diamonds}{9-Spades} och Gomes hand stod och gav honom därmed segern i WPT Bellagio Cup V. I och med vinsten inkasserade Alex Gomes också förstapriset på $1 187 670. För sin andraplats fick Faraz Jaka ta emot en prischeck på $774 780.

Resultat WPT Bellagio Cup V

1 - Alex Gomes - $1,187,670

2 - Faraz Jaka - $774,780

3 - Justin Smith - $464,870

4 - Alec Torelli - $271,165

5 - Christoffer Sonesson - $203,385

6 - Erik Seidel - $164,640

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories