WSOP 2009 – Fjolårets vinnare försvarar titel i Event #3, $1500 Omaha

WSOP 2009 – Fjolårets vinnare försvarar titel i Event #3, $1500 Omaha 0001

Årets World Series of Poker är nu i full gång och det finns nog knappast någon pokerintresserad där ute som undgått detta. Vi på PokerNews finns på plats och är för tredje året i rad den officiella rapportören från ALLA årets turneringar. Dessvärre kan vi inte förse våra läsare med live-rapportering på alla PokerNews olika språk men vi ska göra vårt bästa med att leverera uppdateringar och resultat med fokus på svenska spelare.

Hitintills har tre event spelats färdigt, de anställdas event som var först ut på schemat, sedan jubileumsturneringen med massiva $40 000 i inköp och nu denna, den tredje turneringen, en $1500 Omaha Hi/lo turnering. Till start i denna turnering kom hela 918 spelare vilket i sin tur innebar att fjolårets rekord från detta event slogs. Detta hoppas arrangörerna ska vara en hint om vad som komma skall under resten av WSOP, som en värdemätare i dagens hårt drabbade ekonomiska marknad.

Nu var det inte bara spelarrekord som slogs i detta event. Vi fick även se, för första gången på väldigt länge, en spelare som lyckades försvara sin titel från i fjol. Vinnaren, Thang Luu, tog även hem denna turnering i fjol och försvarade därmed sin titel. Värt att nämna är också att Thang så när vann även 2007 års turnering, efter att ha förlorat heads-up och då fått nöja sig med en andraplats. Årets seger gav Luu en prischeck på $263 135, som tillsammans med hans två tidigare vinster gör att han spelat in $654 203 över dessa tre år, enbart i detta event! Denna framgång såg vi senast under 80-talet då Johnny Chang lyckades försvara en titel här i WSOP.

WSOP 2009 – Resultat Event #3, $1500 Omaha Hi/lo

1 - $263,135 - Thang Luu

2 - $162,110 - Ed Smith

3 - $106,373 - Ming Reslock

4 - $73,405 - Robert Price

5 - $53,293 - Pascal Leyo

6 - $40,612 - Jordan Rich

7 - $32,404 - Jim Geary

8 - $27,029 - Freddy Deeb

9 - $23,520 - Senovio Ramirez III

För er som vill följa händelserna live, direkt från turneringsgolvet, kan vi rekommendera vår engelska WSOP live-rapportering. Där kan du följa spelet live, ta del av bilder, intervjuer och annat smått och gått, utan någon fördröjning.

[I]PokerNews notisen: Har du ingen möjlighet att själv närvara vid årets WSOP men vill ändå ta del av all action och kanske även vinna lite pengar? Bege dig då över till http://chipmeup.pokernews.com där du kan bjuda på procentandelar i spelare vid årets WSOP, allt från mindre $1000 event till Main Event. Buda hem procent I spelare som Tony G eller varför inte köpa andelar i den samme. Förvandla din investering till reda pengar. Allt du behöver göra är att satsa på rätt spelare och sedan heja fram spelaren till prispengarna. [/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories