WSOP 2018

WSOP 2009 - Svenskrapport del 2

WSOP 2009 - Svenskrapport del 2 0001

Idag har vi ögon på tre svenskar aktiva i tre olika turneringar. Först har vi Alex Ivarsson i Event #19, Philip Yeh i Event #20 och Christer Björin i Event #21. Med Ivarsson kvar bland de 11 sista hade vi goda förhoppningar om att få se honom vid finalbordet i detta event, då han startade dagen med fjärde största stack. Dessvärre föll inte alls korten hans väg och han blev andre spelare att lämna turneringen idag, på en 10 plats. Först hittade han A-K som han förlorade mot J-J. Strax därefter ställde han all-in med {k-Hearts}{j-Hearts} efter att floppen kommit {4-Spades}{10-Hearts}{k-Spades} bara för att få en syn av Serock som hittat {a-Clubs}{a-Hearts}. Nu träffade Ivarsson {k-Clubs} på turn och övertog ledningen men glädjen blev kortvarig då Serock lyckades träffa en av sina två outs på rivern då {a-Spades} kom. Ivarsson fick därmed nöja sig med en 10 plats i denna turnering och $39 37 i prispengar.

När det gäller Philip Yeh har han avancerat vidare till dag 2 i Event #20, $1500 PL Hold´em. Han är en av 61 vidare till dagens spel, detta av 633 startande. Medelstack inför dagens spel ligger på 46 600 och Philip sitter med 38 200. Alla kvarvarande spelare i fältet är nu garanterade prispengar. Som minst kan de räkna med att gå ifrån turneringen med $2851 på fickan. Skulle Philip vinna, då kommer han inkassera $194 434.

{banner}Siste svensk vi har ögonen på idag är i Event #21, $3000 H.O.R.S.E turnering där vi har svenske pokerveteranen Christer Björin, numera bosatt i London, England. Christer har kommit nära vid ett par tillfällen redan i årets WSOP men inte gått hela vägen och förhoppningarna hans är nu att de ska bli ett finalbord och ännu ett WSOP-armband.

Uppgiften han har framför sig är dock ingen lätt sådan. Medelstack inför dagens spelstart är 20 750 och vi har 197 spelare kvar i fältet. Björin startar dagen med endast 3700 marker och därför måste han relativt snabbt sätta sina marker i spel i hopp om att bygga upp sig en stack.

För att följa Philip Yeh, klicka då på WSOP Event #20. För att se hur Björin lyckas, klicka då på WSOP Event #21.

På bild: Alexander Ivarsson

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories