WSOP 2009 - Resultat Event #7-8, Ivey vinner sjätte WSOP-armband

WSOP 2009 - Resultat Event #7-8, Ivey vinner sjätte WSOP-armband 0001

Med sex event färdigspelade i årets upplaga av World Series of Poker var det igår dags för finalerna i event #7 och 8. De flestas ögon var med största sannolikhet riktade på Event #8 där vi hade ingen mindre än Phil Ivey framme vid finalbordet, i jakten på sitt sjätte WSOP-armband. Av de 147 startande i detta $2500 NL 2-7 Draw event fanns Ivey med bland de sju finalisterna. Uppgiften han hade framför sig var dock inte den lättaste då han startade finalen med näst minsta stack.

Event #7 - $1500 NL Hold´em

Först ut hade vi dock Event #7 som såg 2791 spelare komma till start, vilket gjorde att detta event var slutsålt. Med så många startande gick inte spelschemat riktigt enligt planerna och när dag tre startade återstod de hela 33 spelare. Detta fält skulle spelas ner till endast vinnaren återstod vilket innebar att spelarna hade en lång speldag framför sig. Totalt skulle de ta 13 timmar innan vi kunde kora en vinnare i detta event.

Väl framme vid heads-up, mellan Travis Johnson och Steve Karp satt Johnson i en massiv ledning med 10 miljoner mot Karps 2.5 miljoner. Detta gjorde att heads-up matchen bara pågick i dryga 30 minuter innan avgörandet kom. Sittandes med {5-Clubs}{5-Spades} gick Karp all-in vilket Johnson synade med {a-Diamonds}{q-Spades}. Floppen kom {k-Hearts}{10-Spades}{4-Hearts} och Johnson plockade nu upp några extra outs med ett hålstegedrag. Med {q-Hearts} på turn övertog Johnson ledningen och när sedan {j-Hearts} föll på rivern, för att ge Johnson stege, var saken över och Travis Johnson slutade som segare och vann därmed sitt första WSOP-armband. Segern gav amerikanen ett förstapris på $666 853. Karp fick nöja sig med $414 116 för sin andraplats.

Resultat Event #7

1 - $666 853 - Travis Johnson

2 - $414 116 - Steve Karp

3 - $273 385 - Michael Ciotola

4 - $193 343 - Mark Salinaro

5 - $145 721 - Craig McConville

6 - $116 234 - Brian McInnis

7 - $97 985 - Walter Wright

8 - $87 013 - James McClain

9 - $81 185 - Kam Low

Event #8 - $2500 NL 2-7 Draw

Som vi alla vet ska man aldrig räkna bort Ivey från något, oavsett hur oddsen än må se ut. Så var det även i detta event. Trots att han startade med näst minsta stack tog han sig hela vägen till heads-up. Väl där skulle han och och hans motståndare, John Monnette, tampas i flera timmar innan avgörandet till slut kom. Och visst var det Ivey som gick ifrån turneringen som segrare. Vinsten gav Ivey blygsamma $96 361 i prispengar. Det var dock inte där han gjorde de stora pengarna utan i sidobet med andra spelare. De rycktades att han hade upp emot 10 miljoner dollar på spel i detta event och nu med segern säkrad, kunde han inkassera avsevärt mycket mer än själva prispengarna! Onekligen en mycket lönande affär för Phil.

Resultat Event #8

1 - $96 361 - Phil Ivey

2 - $59 587 - John Monnette

3 - $38 892 - Yan Chen

4 - $26 757 - Eric Kesselman

5 - $19 346 - Rodeen Talebi

6 - $14 663 - Raphael Zimmerman

7 - $11 627 - Elia Ahmadian

För er som vill följa händelserna live, direkt från turneringsgolvet, kan vi rekommendera vår engelska WSOP live-rapportering. Där kan du följa spelet live, ta del av bilder, intervjuer och annat smått och gått, utan någon fördröjning.

[I]PokerNews notisen: Har du ingen möjlighet att själv närvara vid årets WSOP men vill ändå ta del av all action och kanske även vinna lite pengar? Bege dig då över till http://chipmeup.pokernews.com där du kan bjuda på procentandelar i spelare vid årets WSOP, allt från mindre $1000 event till Main Event. Buda hem procent I spelare som Tony G eller varför inte köpa andelar i den samme. Förvandla din investering till reda pengar. Allt du behöver göra är att satsa på rätt spelare och sedan heja fram spelaren till prispengarna. [/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories