Schema för EPT säsong 6 presenterat

Schema för EPT säsong 6 presenterat 0001

Mitt under pågående World Series of Poker presenterar grundaren och mannen bakom European Poker Tour, John Duthie, första halvan av schemat för den kommande PokerStars EPT-säsongen, den sjätte i ordningen. Denna säsong utlovas att bli större än någon tidigare EPT-säsong, inklusive fjolårets säsong där många av de tidigare rekorden slogs.

Den femte säsongen genererade närmare 77 miljoner dollar i prispengar, såg 7980 spelare komma till start från 97 olika länder. Två turneringar, PCA och EPT-finalen i Monte Carlo, genererade båda en prispott på över 12 miljoner dollar vardera. Finalen i Monte Carlo blev också den största turneringen någonsin som anordnats i Europa. Vann gjorde här holländaren Pieter de Korver efter att han hämtat upp ett massivt underläge och vänt de till vinst. Segern gav honom en prischeck på 3.2 miljoner dollar.

Nytt för den sjätte säsongen är bland annat starten, som till skillnad mot tidigare år drar igång redan i augusti men nu i Moskva, Ryssland. Detta är det första av total fyra nya event som lagts till på schemat för i år. Totalt kommer touren att stanna på 13 olika platser runt om i världen. Förutom Ryssland kommer även Portugal stå som värd för ett EPT-event. Övriga två platser presenteras inom kort.

Schema EPT säsong 6

Stad/Land Turnering Datum Inköp Max tak
Moskva - Ryssland EPT Ryssland 17-23 aug $6900 600
Barcelona - Spanien EPT Barcelona 4-9 sept $11 590 700
London - England EPT London 1-7 okt $8370 800
Warszawa - Polen EPT Warszawa 20-25 okt $6460 400
Vilamoura - Portugal EPT Vilamoura 17-22 nov $7400 600
Prag - Tjeckien EPT Prag 1-6 dec $7400 600
Bahamas PCA 4-14 jan $10 600 1600

Detta är delar av spelschemat inför den sjätte säsongen. Resterande schema presenteras inom snar framtid. Satelliter finns tillgängliga hos PokerStars redan idag. Säkra dig en plats till något eller några av de kommande EPT-evenemangen under denna, den sjätte säsongen.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories