Jesper Höög tipsar inför WSOP Main Event

Jesper Höög tipsar inför WSOP Main Event 0001

Den svenske pokerspelaren Jesper Höög, som för drygt tre veckor sen kvalade in till årets World Series of Poker Main Event via Everest Poker kommer här med några tips och tankar kring vad man bör tänka på inför spel i WSOP. Överst bland dessa tips har vi "lämna egot hemma", även om viljan finns där att "sätta dit" några av världseliten inom poker.

– Jag tror att det är en bra idé att försöka lämna egot hemma, säger Jesper. Det är många toppspelare man kommer att träffa på under Main – och det kan vara frestande att gå upp mot dem. Jag tyckte att det var spännande att bland annat floata och sen spela tillbaka mot Gus Hansen förra året under Main. Men det finns en gräns när sådant blir tomtespel - och frågan är om man vill känna sig bra eller vinna pengar, säger Jesper.

En mycket bättre idé är att slåss om de döda pengar som alltid finns i WSOP Main event.

– Jag kommer att vara väldigt aktiv och göra allt för att försöka hamna headsup mot de sämre spelarna innan deras marker tar slut.

Hur förbereder du dig för tävlingen?

– Att gå in med rätt inställning och förberedelse blir oerhört viktigt! WSOP är ett maraton och något man måste vara väl förberedd på. Jag kommer att ha minst två spelfria dagar innan så att jag känner mig spelsugen. Jag har en idrottsbakgrund – och tänker mycket på sådant som bra mat och ordentligt med sömn som viktiga förberedelser.

Jesper har haft "ett kanonår" på internet med många turneringsframgångar, men i Live-sammanhang har det gått lite trögare. I april kom han i pengarna (17:e plats) vid sidoeventet vid EPT i San Remo. I fjol slutade han sjua med ett finalbord i 1500-dollarstävlingen i WSOP. I år ska han, liksom många andra svenskar tampas mot tusentals andra om de miljontals dollar som kommer att vänta vinnaren av detta event. Kanske vår vi se Jesper, tillsammans med de heta svenskarna Ken Lennaárd, Stefan Mattsson, Mats Gavatin och Ferit Gabriellson, alla gå djupt i årets event. Än så länge kan vi bara vänta och se samt hoppas.

Vi på PokerNews passar på att önska dessa och övriga svenskar lycka till i stundande Main Event samt att vi håller tummarna för Erik "Erik123" Sagström i finalen i $50k H.O.R.S.E som spelas i natt svensk tid!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories