durrrr challenge - Dwan raderar Antonius försprång

durrrr challenge - Dwan raderar Antonius försprång 0001

Tom Dwan och Patrik Antonius passade i dagarna på att spela den 28 omgången i denna "durrrr challenge" utmaning, mitt under pågående WSOP. Spelplatsen var som vanligt Full Tilt Poker och spelet var $200/$400 Omaha. Inför denna omgång var det Antonius som satt i ledning med strax över $400 000 över Dwan. Nu, efter den 28 omgången, är denna ledning så gott som raderad. Allt förutom $34 594 lyckades Dwan hämta igen i denna monsteromgång och spelarna ligger nu så gott som lika, detta efter 16 124 spelade händer.

Detta var onekligen Dwans omgång då han gick och vann fem av de sex $100 000 potter som spelades. Förutom dessa sex massiva potter spelades också den näststörsta potten sedan utmaningens början och även denna vanns av Dwan. Spelet öppnades med att Antonius gjorde en standardhöjning till $1200 preflop. Dwan svarade med att slå om till $3600 bara för att se Patrik svara med att slå upp till $10 800, vilket Dwan synade. Floppen kom {a-Diamonds}{j-Diamonds}{2-Spades} och Dwan som var först att agera checkade över till Antonius som satsade $16 400. Dwan gav svar på tal genom att check-höja potten, till $70 800. Efter en stunds betänketid tog Antonius synen. Spelarna såg då {6-Diamonds} komma på turn och nu låg det en potentiell färg på bordet. Dwan satte här Antonius all-in med hans sista $33 195, vilket han självfallet synade då han träffat färgen, sittandes med {q-Clubs}{10-Diamonds}{6-Clubs}{3-Diamonds}. De enda Dwan kunde hoppas på nu var att bordet skulle para sig så hans triss i knektar förvandlades till en kåk, sittandes med {j-Clubs}{j-Hearts}{10-Hearts}{9-Diamonds}. Detta var precis de som hände när {2-Diamonds} kom på rivern och Dwan scoopade hem potten på $229 590.

Eftersom både Dwan och Antonius inte har för avsikt att spela allt för många WSOP event kommer vi säkert hinna få se ett par till omgångar innan det är dags för höjdpunkten i Las Vegas, WSOP Main Event. PokerNews Nicole Gordon fortsätter att bevaka utmaningen som spelas hos Full Tilt Poker. Se till att återkomma hit till PokerNews om du vill följa utvecklingen i denna utmaning

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories