Poker Icons VD Lars Kollind kommenterar Grebbestadsmålet

Poker Icons VD Lars Kollind kommenterar Grebbestadsmålet 0001

Igår kom den, domen från Hovrätten i Göteborg i det uppmärksammade "Grebbestadmålet". Man valde att fria de män som åtalats för att ha anordnat en pokerturnering i Grebbestad med flera hundra deltagare och anser i sin dom att turneringspoker är ett skicklighetsspel och som således skall tillåtas i Sverige.

Detta är något som även om domen ej är prejudicerande har orsakat stort intresse i pokerbranschen, och många står nu redo att erbjuda lagliga(?) turneringar till allmänheten. Företaget Poker Icons, som anordnar en stor mängd pokerevents samt har Europas största Pokeragentur, är en av de största aktörerna och påverkas självklart av domen.

– Självklart är det en seger för Pokern och för oss som företag i den benämningen att vi om man skall följa domen från Göteborg nu har möjlighet att på laglig väg anordna turneringspoker i Sverige. Vi har ju sedan tidigare bland annat anordnat Pokerfinnkampen i Tallinn, spelplatsen då vald på grund av att det inte kunnat hållas i Sverige eller Finland, men nu verkar det alltså som att det skall kunna vara möjligt, säger Lars Kollind som är VD på Poker Icons.

– Sedan finns det såklart flera aspekter som återstår att lösa, vad händer med skattefrågan till exempel, skall nu pokervinsterna från dessa turneringar beskattas, är det arrangörens ansvar att rapportera detta etc, våra jurister kommer inom de närmaste dagarna att studera domen och vi vill gärna få så mycket information som möjligt, jag vill betona att vi ännu inte törs fastslå att det är fritt fram utan avvaktar våra juristers utlåtande

– Vi har kontakt med många uppdragsgivare i branschen och som idag anordnar events för sina svenska kunder utomlands på grund av lagstiftningen, men vi hoppas kunna erbjuda dessa aktörer arrangemang inom Sveriges gränser inom kort, vi tittar dessutom på att själva anordna en storturnering efter sommaren, många av de världsstjärnor vi har i vårt proffsstall skulle älska att spela i Sverige och vi hoppas kunna ge både dem och Poker-Sverige en turnering med namn som Juha Helppi, Anette Obrestad, Jamie Gold och många andra riktiga världsstjärnor inom pokern,

avslutar Kollind.

Det är en händelserik period som väntar inom Sverige just nu. Alla ögon är riktade mot hur denna dom egentligen kommer att påverka svensk poker. Vi på PokerNews välkomnar absolut utslaget från Hovrätten och kommer följa utvecklingen i detta ärende mycket noga under tiden framöver.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories