High Stakes Poker avsnitt 12 - Doyle Brunson går all-in

High Stakes Poker avsnitt 12 - Doyle Brunson går all-in 0001

I veckans avsnitt av GSN´s High Stakes Poker fick vi höra något man inte ofta hört Doyle Brunson säga i tv-programmet High Stakes Poker, de magiska orden "Im all-in". Detta hände mot Wiffer Peat där Doyle floppat triss i ess, sittandes med A-A på handen och en bräda som visade {a-Diamonds}{10-Diamonds}{2-Clubs}. Peat, som satt med {j-Diamonds}{9-Diamonds}, hade lyckats floppa ett färgdrag och betar här ut. Doyle slår om till $25 000 bara för att se Peat svara med att slå upp till $125 000. Efter en kortare stunds betänketid hörde vi Doyle säga "all-in" vilket Peat synade. Spelarna beslöt sig att köra brädan två gånger och Doyle vann bägge. Han kammade därmed hem hela potten på $366 000.

Doyle synar en all-in

Snart efter att Brunson själv varit all-in och vunnit med sin triss, synade han Dario Miniers all-in efter att ha floppat bottenpar och färgdrag, sittandes med {4-Spades}{3-Spades} på en {10-Spades}{9-Spades}{3-Clubs} bräda. Minieri hade lyckats träffa tvåpar med sin {10-Hearts}{9-Diamonds} hand. Spelarna beslöt sig här för att återigen köra två gånger och denna gång föll inte korten Doyles väg, snarare tvärt om. Italienaren lyckades träffa kåk på turn i första omgången, efter att {9-Clubs} kommit. Även i andra omgången träffade han kåk på turn, då efter att {10-Clubs} fallit. Minieri kunde därmed scoopa hem potten på $205 500 och pokerlegenden Brunson tappade därmed över hälften av sin vinst från förra potten.

Lite action mot slutet

Mot slutet av avsnittet fick vi se lite action samtidigt som vi också fick se Laak döda all action i en hand. Sittandes på knappen hittade Laak A-A och han fick se tre spelare limpa fram till honom. I potten låg nu $4200 och Phil, som förmodligen ramlat och slagit sig i huvudet innan denna hand, tar fullständigt död på all action genom att höja upp preflop till $50 800! Självfallet fick han ingen syn av motståndarna och vi fick här se ett sätt hur man INTE bör spela sina pocket ess, om man vill maximera sin vinstchans.

{banner}Wiffer Peat däremot, lyckas spela sina pocket kungar på ett aningen bättre sätt. Han valde att bara syna stora mörken preflop från tidig position. Dwan, sittandes direkt bakom Peat, hittade {a-Hearts}{j-Hearts} och slog om till $6300 vilket synades av Laak. Peat valde nu att göra sitt drag med kungarna och slog här om till $20 800. Han synades av både Dwan och Laak och spelarna tog till floppen, en flopp som kom {7-Hearts}{3-Hearts}{7-Spades}. Peat tar kommandot och betar ut $50 000 med sitt överpar bara för att se Tom "durrrr" Dwan slå om till $150 000 med sitt färgdrag. Peat ställer nu all-in och Dwan synar. Precis som i de övriga två tillfällen i detta avsnitt, bestämmer sig spelarna för att köra spelet två gånger, detta med $400 400 i potten. Dwan lyckas ta hem första omgången genom att träffa sin färg på rivern, då {8-Hearts} kom. Peat tog sedan hem andra omgången då han fyllde sin kåk på turn. En betydelselös hjärter kom på rivern och spelarna delade på potten.

Dwan var också den av spelarna vid bordet som lyckades vinna den sista potten i detta avsnitt. I en hand mot "Silent" Mike Baxter får han se Mike ta kommandot preflopp då han betar ut $3000. Dwan var inte sen på att svara, i sin vana trogen, och slog här om till $11 900 med sin {q-Hearts}{9-Hearts} hand. Baxter gav då svar på tal och slog i sin tur om, upp till $31 700 med {a-Hearts}{k-Hearts} och Dwan tog en syn. Redan preflopp fanns det nu $65 800. Floppen kom {3-Clubs}{5-Spades}{9-Clubs} och båda spelarna checkade, vilket de även gjorde efter att {8-Spades} fallit på turn. Men med {j-Diamonds} på rivern beslutar sig till sist Dwan för att satsa, och betar här ut $34 300, vilket Baxter synar med ess hög. Dwans par i nior stod och han drog därmed hem avsnittets sista pott, en pott som landade på $134 400.

[I]PokerNews notisen: Vill ni inte vänta tills nästa vecka på lite high stakes action, besök då Full Tilt Poker där ni kan ta del av den pågående "durrrr challenge" mellan Tom "durrrr" Dwan och Patrik Antonius. Spelarna har precis passerat 13 500 händer av de 50 000 som ska spelas och vi har Antonius i ledning med strax under $400 000[/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories