World Series of… Golf – Populärt golfevenemang återvänder för tredje året

World Series of… Golf – Populärt golfevenemang återvänder för tredje året 0001

Den pokerinfluerade hybridturneringen World Series of Golf återvänder till Las Vegas där den tredje upplagan av detta event kommer att spelas, strax innan starten av världens största pokerevent, World Series of Poker (WSG). Detta golfevent går av stapeln den 11-15 maj på Las Vegas Paiute Golf Resort, en golfbana designad av den välkända arkitekten Pete Dye. Eventet är till stor del sponsrat av poker operatören Full Tilt Poker.

Likt sin motsvarighet i poker, som detta evenemang också fått sitt namn ifrån, kostar det $10 000 att ens ställa upp i denna golftävling. Det är dock alla likheter som detta event har med sin pokermotsvarighet. Fältet i detta evenemang är satt till maximalt 125 deltagare och begränsat till golfamatörer. De 25 bästa spelarna kommer att få vara med och dela på de $700 000 som finns i prispotten. Vinnaren kan kallt räkna med att inkassera hela $300 000!

Denna unika golfutmaning testar verkligen spelarna till max där de sätts på prov både genom en mental utmaning såväl som en fysisk ansträngning av att spela golf i Las Vegas brännande sol. Eventet är ett skräddarsytt evenemang inriktat mot medel- och höghandikappspelare och kan jämnställas med en shootout turnering i poker där spelarna delas in i grupper och där vinnaren i varje grupp får motståndarnas alla "marker" samt avancerar vidare till nästa omgång. Detta fortsätter sedan på samma sätt tills endast en spelare återstår och denne är då den slutgiltige segraren. Vid varje hål måste spelarna lägga en "ante" innan det slår ut från tee. Efterföljande slag föregås av en satsningsrunda där spelarna kan välja mellan att "checka", "satsa", "höja" eller "lägga sig", baserat på hur väl de tror att de lyckades under sitt föregående slag.

Även om golfproffs är portade från att delta i detta event har vi under de två tidigare upplagorna fått se en mängd pokerproffs ställa upp. Vi har bland annat sett Phil Ivey, Chris Ferguson, Erick Lindgren, Allen Cunningham och Daniel Negreanu där golfentusiasten Negreanu redan berättat via sin blogg, att han tänker ställa upp i årets upplaga av World Series of Golf. Förutom pokerproffs har detta event även lockat till sig en mängd kända personligheter från bland annat sporter som amerikansk fotboll, ishockey samt motorsport men också profiler vi känner igen från bland annat filmduken. I inköpssumman på $10 000 ingår förutom en plats i turneringen också fyra nätter på exklusiva Mirage i Las Vegas. För ytterligare information kring detta event, besök då WSG officiella hemsida på worldseriesofgolf.com.

PokerNews notisen: Öppna ett konto hos Full Tilt och få en Full Tilt Poker bonus på 100 % upp till $600 på din första insättning. Hos Full Tilt kan du även följa pågående "durrrr challenge" samt spela i kommande FTOPS och Mini-FTOPS och i två $500 Full Tilt freerolls. Se till att använda bonus koden SEPKRNEWS när du öppnar ditt konto!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories