EPT Monte Carlo - Tureniec med i topp efter dag 1a

EPT Monte Carlo - Tureniec med i topp efter dag 1a 0001

Avslutningen på PokerStars.com femte EPT-säsong är nu i ful gång i Monte Carlo. Under dag 1a fick vi se 396 spelare komma till start, däribland Team PokerStars William Thorson, Luca Pagano, Greg Raymer men också svenskarna Joel Nordkvist, Petter "slaktarn" Peterson, Bengt Sonnert, Stefan Mattsson, Michael Tureniec och Dennis Bejedal. Med fanns också vinnaren från EPT San Remo, Constant Rijkenberg, som dessvärre åkte på en tidig utslagning under gårdagens spel.

Tidigt under gårdagens spel var det Joel Nordkvist som gick bäst av svenskarna, han var uppe i toppen av fältet redan efter tre spelade nivåer. Nu lyckades han inte hålla sig kvar i toppen under resten av dagen men tog sig vidare till dag 2 med en ordentlig stack framför sig. Bäst av svenskarna efter att spelet avslutats var Full Tilts Michael Tureniec som slutade dagen med sjätte största stack efter ledaren Lee "Final table" Nelson från Team PokerStars. Han sitter som ende spelare över 200 000 efter dag 1a, efter att ha spelat in 253 600. Han följs av en annan Team PokerStars medlem, Luca Pagano sittandes med 169 600. Tureniec lyckades spela ihop 146 600 innan de avbröt gårdagens spel.

Vi hittar en hel del intressanta namn med bland de 223 som lyckades ta sig vidare från dag 1a, däribland finländaren Sami "LarsLuzak" Kelopuro, Dario Mineri, Annette Oberstad, Dag Martin Mikkelsen, Arnaud Mattern, Dennis Phillips, Marcin Horecki, Johnny Lodden, Jason Mercier, Joao Barbosa, Chris Ferguson och Daniel Negreanu, för att nämna några. Självfallet hade vi även en del svenskar vidare, förutom Joel och Michael. Nichlas Mattsson, Martin Jacobson, Linus Bäckman, Anders Wessman och Hans Erlandsson lyckades alla ta sig vidare. Samma tur hade inte Ramzi Jelassi, William Thorson eller Stefan Mattsson, som alla fick tacka för sig och lämnade turneringen under gårdagen.

EPT Monte Carlo - Resultat dag 1a

Plats Namn Land Antal marker
1 Lee Nelson Nya Zeeland 253,600
2 Luca Pagano Italien 169,600
3 Anthony Donald Venturini USA 160,000
4 Thiago Nishijima Brasilien 159,000
5 Faraz Jaka USA 155,900
6 Michael Tureniec Sverige 146,600
7 Diaz Gilbar Unknown 141,900
8 Sami Kelopuro Finland 133,500
9 Andrey Zaichenko Ryssland 131,300
10 Stephen Haughey England 124,400
46 Nichlas Mattsson Saarisilta Sverige 78,400
65 Joel Nordkvist Sverige 66,400
162 Martin Jacobson Sverige 27,400
205 Linus Backman Sverige 17,600
209 Anders Viktor Wessman Sverige 15,700
212 Hans Erlandsson Sverige 13,600

Dag 1b drog igång idag klockan 12:00 svensk tid och med i dagens fält hittar vi EPT San Remo finalisten Gustav Sundell, Micke Norinder, Christer Björin, Oscar Silow, och en något försenad Per Ummer, för att nämna några. Dessutom har vi de alltid så vackra Evelyn Ng, Liz Liu, Isabelle Mercier och EPT Dortmund vinnaren Sandra Naujoks närvarande, vid sidan av spelare som Peter Eastgate, Thomas Wahlroos, Ylon Schwartz och vinnaren här för två år sedan, Gavin Griffin och holländska pokerspelaren Lex Veldhius.

Ni kan följa händelserna live via vår engelska live rapportering. Där hittar ni en blogg från dagens spel tillsammans med bilder, videointervjuer och annat smått och gott.

Ett ansikte som kanske inte förknippas med poker är artisten Nelly, som idag kan ses spela dag 1b. Här nedan har ni en intervju av PokerNews Gloria Balding.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories