Vadim Trincher vinner ett tunnsått WPT Foxwoods

Vadim Trincher vinner ett tunnsått WPT Foxwoods 0001

Ett startfält på 259 hade alla dykt upp för att spel i detta World Poker Tour Foxwoods Poker Classic. När röken hade lagt sig och allt stod klart, var det till sist Vadim Trincher som tog hem segern i detta event och de $731 079 som följde förstaplatsen. Detta efter att ha besegrat sina övriga fyra motståndare vid finalbordet. Turneringen har i regel sex finalister men i en något ovanlig situation för WPT såg vi en dubbelutslagning på finalbordsbubblan och därmed blev det bara fem finalister.

Trincher seger kom efter att han besegrat Amnon Filippi i den avgörande heads-up matchen. Dessa två spelare var även de två som tagit sig till finalen i ledning över de övriga fältet med Vadim sittandes med 2.8 miljoner och Amnon med 1.8. Under en kort stund fick Vadmin se Amnon överta ledningen, detta efter att han slagit ut spelaren på tredjeplats, Lenny Cortellino. Vadim jobbade hur som helst snabbt ikapp och gick sedan förbi. Avgörandet kom när Vadim satt med 5.8 miljoner mot Amnons dryga 2. Brädan visar {j-Spades}{5-Spades}{5-Diamonds} och var så pass bra att spelarna väljer här att ställa, Amnon sittandes med {j-Clubs}{4-Diamonds} mot Vadims {7-Spades}{6-Spades}. Med {8-Spades} på turn var Vadim i ledning efter att ha fyllt sin färg och med ännu en spader på rivern i form av {k-Spades} fick Filippi lite extra salt i såret samtidigt som det stod klart att Vadim segrat.

Resultat WPT Foxwood Poker Classic

1 plats – Vadim Trincher – $731 079

2 plats – Amnon Filippi – $409 405

3 plats – Lenny Cortellino – $214 449

4 plats – Matt Casterella – $138 905

5 plats – Alex Perelberg – $106 007

Värt att notera var att Barry Greenstein lyckades med ännu en placering i prispengarna i ett WPT-event. Det blev till sist en 12:e placering och $40 209 i prispengar. Totalt har han tagit sig in i prispengarna vid inte mindre än 17 tillfällen!

Stjärnor väljer bort WPT Foxwood

Årets event lockade till sig färre än i fjol och många av de stora stjärnorna valde att rata detta event. Anledningarna till varför är många. En del gillar inte upplägget i turneringen, andra tycker att strukturen i eventet och satelliter inte alls varit bra. Även personalen får klagomål på sig över att knappt hålla medelmåttig klass. Att sedan anläggningens placering ligger mitt ute i ingenstansland är knappt till turneringens fördel. Daniel Negreanu, som själv inte spelade detta event sa att timingen för detta event var helt fel. Med pågående online eventet hos PokerStars, SCOOP, samt med förturneringar vid Bellagio, kommer spelare att välja dessa före detta event vid Foxwood. Även Mike "The Mouth" Matusow, som tog sig till finalbordet i fjolårets event sa i en kommentar att deltagarantalet faktiskt var större än vad han trott skulle komma. Även han menade på att både SCOOP och Bellagio lockar till sig större delen av pokereliten. Med WPT Championship på Bellagio runt hörnet, spelstart den 18 april, har stora delar av pokereliten valt att bege sig till Las Vegas för att där spela i de förevent som hålls, innan höjdpunkten drar igång, en $25 000 Main Event turnering. Finalbordet i detta event är satt att spelas den 25 april. Det ska bli intressant att följa Barry Greenstein även i detta event, ska han lyckas med sin 18:e penningplacering i WPT. Att han går het har vi sett, bland annat med hans framgångar i säsongens High Stakes Poker.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories