Yevgeniy Timoshenko vinner WPT-Championship

Yevgeniy Timoshenko vinner WPT-Championship 0001

Avslutningen av den sjunde World Poker Tour säsongen har nu kommit till ända, med finalbordet i WPT-Championship färdigspelat. Tidigt under söndagsmorgonen fick vi se ryssen Yevgeniy Timoshenko ro hem segern efter att ha slagit Ran Azor heads-up. I och med vinsten inkasserade Timoshenko förstapriset på $2.15 miljoner, motsvarande omkring 17.5 miljoner kronor. Vid finalbordet lyckades han med att stå emot några riktigt tuffa utmanare däribland Scotty Nguyen, Christian Harder, Bertrand Grospellier, Shannon Shorr och den slutgilltiga tvåan, Ran Azor.

Först att lämna finalen blev Scotty Nguyen efter att ha förlorat med pocket sexor mot pocket tior och sedan ställt in med A-4 och fått syn av A-9. Bägge spelarna lyckades träffa triss i ess men 9:an som kicker stod över Nguyens fyra och Scotty fick därmed nöja sig med en sjätteplats och $285 985.

Även om Shorr var den som lyckades slå ut Scotty och samtidigt bygga upp sin stack något blev han näste spelare att få tacka för sig, efter att ha ställt all-in från lilla mörken med 7-6 och fått syn av Timoshenkos 4-4. Fyrorna stod och femteplatsen och $408 550 var ett faktum.

Det som hände sedan förvånade kanske många. Det är inte ofta vi får se dubbelutslagningar på denna nivå, och i dessa skeden av matchen men det var precis det som hände efter att Harder ställt all-in från knappen, Azor synat från lilla mörken bara för att se "ElkY" även han ställa in vilket Azor också synade. Spelarna visade upp A-8 för Harder, A-J för Grospellier och A-7 för Azor. Brädan kom K-7-3-Q-2 och trots att Azor satt med den sämsta handen av de tre scoopade han hem potten och slog ut Harder på fjärdeplats och Grospellier på tredjeplats. I och med sin tredjeplacering lyckades dock fransmannen säkra titel WPT Player of the Year under denna, den sjunde WPT-säsongen.

Trots ett massivt övertag på 23.4 miljoner mot 10.4 för Timoshenko skulle heads-up matchen pågå i över tre och en halv timme innan till slut Timoshenko kunde säkra segern. I den avgörande handen satt Timoshenko med över 30 miljoner marker och spelande hade fått in alla sina marker preflop sittandes med A-3 för ryssen och Q-10 för Azor. Flopen kom Q-J-7 och gav Azor ledningen. Med K på turn kunde Timoshenko nu enbart vinna om en 10:a kom på rivern, vilket var exakt de kort som kom. Han lyckas träffa en 3-outer för att ta hem segern och de $2.15 miljoner som följde i förstapris!

Resultat finalbord WPT-Championship

1 - Yevgeniy Timoshenko - $2 149 960

2 - Ran Azor - $1 446 265

3 - Bertrand "ElkY" Grospellier - $776 245

4 - Christian Harder - $571 965

5 - Shannon Shorr - $408 550

6 - Scotty Nguyen - $285 985

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories