Scotty Nguyen - $4 miljoner under WSOP eller tack och adjö!

Scotty Nguyen - $4 miljoner under WSOP eller tack och adjö! 0001

Den färgstarka och populära pokerprofilen Scotty "The Prince of Poker" Nguyen kom nyligen med ett uttalande som väckt reaktioner och lett till mängder av diskussioner hos spelare och media. Många ställer sig frågandes till hur man ska tolka hans uttalande. Är det dumdristigt, modigt eller bara ett rop på uppmärksamhet. Kommer han verkligen att leva upp till det som sagt?

Saken är den att Scotty kom med en kommentar där han sa att vinner han inte fyra miljoner dollar vid årets kommande World Series of Poker, då lägger han av med poker för gott. Scotty, som under fjolårets WSOP tog hem segern i den så omtalade $50k H.O.R.S.E turneringen, där han skapade rubriker kring sitt uppseendeväckande och berusade beteende och under finalen och framför allt heads-up delen av matchen, har spelat in omkring 36 miljoner kronor på de han kallar sitt jobb, poker! Men nu, i och med detta uttalande i media, kan han komma att sparka sig själv!

Scotty Nguyen är onekligen en av tidernas både bästa och mest omskrivna pokerspelare. Det finns nog inte en enda pokerintresserad som inte känner till Nguyen och hans myntade uttryck "Yeah baby". Under tidigare WSOP har Scotty spelat in närmare 4.7 miljoner dollar och nu har han satt upp målet att spela in denna summa, under ett och SAMMA WSOP. Lyckas han inte, ja då ska han sluta med poker och detta är på fullaste allvar enligt egen utsago.

– Jag kommer aldrig att spela poker igen, säger Scotty Nguyen.

Förmögen spelare

Någon brist på pengar råder det knappast hos Scotty. Det är inte där problemet ligger. Enligt HendonMob database ska Scotty ha spelat in omkring 10 miljoner dollar, närmare 80 miljoner kronor med dagens valutakurs med den senaste segern vid L.A Poker Classic så sent som i februari i år där han tog hem förstapriset på $339 000. Med denna förmögenhet kan han leva gott utan att behöva oroa sig, under de år han har kvar i livet. Frågan många ställer sig nu är varför just denna summa? Och varför detta ultimatum? Är det utmaningen som gör det spännande. Visst skulle säkert pengarna sitta fint men det är knappast så att han är i "behov" av dem. I ett uttalande sa han:

– Under 2009 års World Series of Poker 2009 ska jag spela in fyra miljoner dollar. Gör jag inte det kommer jag att sluta med mitt jobb. Jag kommer aldrig mer att spela poker igen, påstår han

Med dagens valutakurs, på strax över åtta kronor per dollar, motsvarar fyra miljoner dollar närmare 32 miljoner SEK. Detta är den lön Scotty har sagt att han ska ha för dessa 50+ dagar han ska "arbeta". Detta är som sagt utöver de 37.6 miljoner kronor han redan spelat in under tidigare WSOP

Jag är Scotty Nguyen – Baby!

Förr i tiden spelade Scotty för att han ville vara med, ville beblanda sig med eliten, de bästa inom poker bara för att synas och skapa sig ett namn och bygga upp en profil, något han inte längre behöver.

– Förut försökte man bli någon, idag är jag Scotty Nguyen baby, och alla vet vem jag är, säger en något kaxig Scotty.

Vi får se om Scotty är lika kaxig efter årets World Series of Poker. Personligen är jag väldigt tveksam till att han ska lyckas. Frågan är om han verkligen kommer att leva upp till sitt uttalande om att lägga av. Det enda vi kan göra är att avvakta och vänta tills efter WSOP spelats färdigt!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories