High Stakes Poker - Negreanu går plus och Esfandiari vinner propbet

High Stakes Poker - Negreanu går plus och Esfandiari vinner propbet 0001

I detta, det åttonde avsnittet av GSNs High Stakes Poker femte säsong, fick vi se Daniel Negreanu hämta igen delar av de han tidigare tappat. Potterna han vann var inte i närheten av de största vi sett men trots allt vinster. Under de sju första High Stakes Poker avsnitten tappade Daniel en hel del pengar men nu i det åttonde avsnittet gick han ifrån med plus och minskade därmed sin totala förlust.

Detta var också det andra avsnittet där vi ser nya spelare vid bordet. Än så länge har de inte bjudit på några större drabbningar utan har hållit sig över lag till smallball poker.

Kanske känner de varandra för bra eller så testar de bara vattnen lite innan de drar igång på allvar. Med spelare som Laak, Esfandiari, Antonius och Negreanu vid bordet, borde vi bjudas på underhållande poker och avsevärda potter. Bägge amatörerna har, enligt min mening, tagit sig vatten över huvudet och spelar på en på tok för hög nivå kontra deras erfarenheter och kunskaper.

Den andra potten som spelades togs hem av Negreanu och blev också starten på en återhämtning från hans sida. I potten var det Daniel som tog kommandot preflop genom att höja upp till $2500 sittandes med {6-Spades}{5-Spades}. Han synades av Patrik som satt på {a-Diamonds}{10-Clubs}. Floppen kom {4-Diamonds}{3-Spades}{8-Hearts} och Daniel, som var först att agera och som floppat ett öppet stegedrag, betar här ut $4000 vilket Patrik synade. Med {a-Spades} på turn träffade Patrik toppar samtidigt som Daniel lyckades få ytterligare outs, nu också med ett färgdrag. Daniel tar återigen kommandot och betar nu ut $10 000 och även denna gång synar bara Patrik. I denna hand föll korten, för första gången på bra länge i High Stakes Poker, Daniels väg då han lyckades fylla en runner, runner färg med {4-Spades} på rivern. I ett försök att fånga Patrik väljer Daniel här att checka vilket föranledde en satsning på $18 000 från Patriks sida, precis de som Daniel hoppats på. Många trodde här att Daniel, sittandes med färg, skulle slå om men till mångas förvåning valde "Kid Poker" endast att syna Antonius, $18k. Färgen stod och efter att Negreanu visat upp sina kort kammade han hem potten på $71 800.

Laak hittar rockets

Även i nästa hand var Negreanu involverad efter att ha hittat {9-Spades}{9-Clubs}. Han betar ut $2500, får syn av Antonius med {q-Spades}{8-Spades} bara för att se Phil Laak slå om upp till $16 000, sittandes med {a-Hearts}{a-Clubs}. Lederer, sittandes efter Laak, valde här att lägga ner sina poket sjuor och imponerande att se var Hachems läggning sittandes med {a-Spades}{k-Clubs}. Daniel synade dock och spelarna tog floppen. Hachem kunde här skatta sig lycklig att han la ner sin big slick hand då floppen kom {k-Diamonds}{10-Hearts}{2-Hearts}. Bägge spelarna väljer att checka, Laak med förhoppningar om att frammana en satsning från Daniels sida. Lederer å andra sidan, hade träffat sin triss på turn om han varit kvar i potten då {7-Diamonds} kom. Daniel checkade ännu en gång och Laak valde nu att beta ut $17 500. Efter en stunds betänketid kommenterar Daniel:

- Ok du har det, handen är din, säger han samtidigt som han lägger ner sina nior.

Spelarna hade innan spelets start kommit överrens om att vinnande spelare skulle visa ett av sina hålkort för motståndarna och innan ens Laak hunnit visa upp ett av sina ess säger Esfandiari:

- Han sitter med pocket ess, jag är säker på det. Checkar på floppen och försöker sedan mjölka på turn. sekunder innan Laak visar sitt kort

Negreanu plockar upp black cowboys

Sittandes med {k-Spades}{k-Clubs} UTG betar Negreanu ut $2500 som synas av Laak med {8-Diamonds}{8-Hearts} och av Lederer med {k-Diamonds}{j-Diamonds}. När det sedan kommer till Cassavetes tur tittar han ner på {a-Diamonds}{j-Spades} och väljer då att slå om. Som ny i High Stakes Poker visar Cassavetes sin oerfarenhet genom att enbart höja upp till $9300, bara $6800 mer. Daniel sittandes direkt efter Cassavetes måste nu välja att slå om för att isolera Cassavetes och inte få med Laak och Lederer, vilket han också gör. Med $18 800 i potten höjer Negreanu upp till $29 300. Laak och Lederer som båda lägger sig börjar prata och Laak visar Lederer sina åttor. Samtidigt som han sedan skjuter in korten kastar Lederer in sina kort och råkar då göra ett amatörmässigt misstag, att vända upp korten och visa vad han kastade. En uppenbar irriterad Daniel slänger ur sig kommentaren:

– Ta det lugnt nu barn och var försiktiga. De där korten hade absolut inget att göra med denna pott, antydde en ironisk Negreanu. Lederer, fullt medveten om sin fadäs, var snabb med att be Daniel och övriga spelare vid bordet om ursäkt samtidigt som han diskuterar med Laak där han säger att om inte Laak visat sina kort hade detta aldrig hänt då han bara skjutit in korten istället för att kasta dem.

Framme vid Cassavetes igen väljer han, efter en kortare betänketid, att lägga ner sin hand och Daniel kunde därmed ta hem potten på $45 600.

Detta var som sagt Daniel Negreanu avsnitt. Redan i nästa hand synar han Antonius höjning på $3500 sittandes med {k-Clubs}{j-Clubs} mot Antonius {7-Hearts}{7-Spades}. Floppen kommer {j-Diamonds}{2-Hearts}{j-Spades} och Daniel checkar över till Patrik som betar ut $5500. Daniel svarar med att slå om till $17 500 vilket Patrik synar. Med {a-Hearts} på turn kastar Daniel ut nätet igen genom att checka och Patrik tog betet med hull och hår. Han betar ut $27 000 i en $44 000 pott. Daniel, som nu har $71 000 liggandes i potten framför sig väljer bara att syna Patrik och potten landar nu på $98 000. När {9-Hearts} kommer på turn förvånar Negreanu säkert en mängd tittare men också kommentatorerna då han väljer att checka över till Patrik som även han checkar. Negreanus triss stod och han kammade hem potten på $98 000.

Pokerspelare slår vad om vad som helst

Att pokerspelare är galna i olika vadslagningar är vi alla mer än väl medvetna om. Vi har sett spelare klä ut sig, hört talas om golfutmaningar, uthållighetsstest, viktminsking och andra underliga vadslagningar. I detta avsnitt av High Stakes Poker fick vi se ännu ett så kallat "prop bet" utspela sig och självfallet var Esfandiari involverad. Han slog vad med Cassavetes om att han skulle lyckas göra 35 armhävningar i följd, gå så pass djupt ner att han träffade tre tallrikar liggandes ovanpå varandra. Träffa dem varje gång utan att de gick sönder. Skulle han lyckas, då skulle han vinna. En häftig diskussion uppstod innan denna galna utmaning drog igång. HSP drog även igång en räknare i rutan där tittarna själva kunde hålla koll på antalet armhävningar. Esfandiari nöjde sig inte med 35 utan drog till med 13 extra. I och med att han lyckades inkasserade han $5000 från spelarna som antagit utmaningen.

Pratsamt bord

Med dessa profiler vid pokerbordet är det oundvikligt att spelarna skulle prata, skämta och även diskutera med varandra. Så gott som alla proffsen vid bordet, förutom Antonius då, är den pratsamma typen. Placerar man sedan Laak, Esfandiari och Negreanu tillsammans, ja då vet man med säkerhet att det INTE kommer förbli tyst vid bordet. Ett ämne som följde spelarna genom hela detta avsnitt var betygssättningar av olika filmer. I och med att Cassavetes är involverad i film ville spelarna höra hans åsikter om en rad olika filmer och övriga spelare gissade vad han skulle ge för betyg. Högsta betyg fick filmen Pulp Fiction där Cassavetes gav filmen 98 av 100 möjliga. En annan film gav han betyget 88 och Negreanu påstod att han valde mellan 87 och 88, men valde till sist fel siffra.

Denna diskussion följdes av ett samtal kring tv-program och hur Lederer idag inte längre kan titta på vanliga tv-sändningar utan måste se dem i HD-upplösning. Negreanu svarar skämtsamt med att säga att Howard gått och blivit en bortskämd tv-snobb. Som följd av detta samtal började de prata om vilka serier de följer och det visade sig att Heroes verkade vara det populäraste programmet bland spelarna. Lederer trampade även i klaveret under detta samtal genom att "avslöja" att han laddar ner tv-serier och filmer från internet. Något han gör inför pokerresor, så han har tidsfördriv under resans gång.

Sista potten till Hachem

Samtidigt som Lederer och Negreanu satt och diskuterade tv-serier spelade Hachem, och Laak avsnittets sista pott och med vilka kort sedan. Laak slog om till $3600 preflop med {10-Spades}{7-Spades}och Hachem synade med {k-Hearts}{3-Hearts}. Floppen kom {2-Clubs}{6-Diamonds}{5-Hearts} och Hachem floppade ett stegedrag. Bägge spelarna checkar på floppen och när {3-Spades} kom på turn betar Hachem ut $3000. Laak svarar med att slå om till $13 200 med sitt stege- och färgdrag. Hachem synar och med {a-Diamonds} på rivern betar Hachem ut $20 500. Efter en stunds överläggning säger Laak att han vet att han borde satsa $63 000, att han är 100 % säker på att om han gjorde de så skulle han ta hem potten. Frågan är om Hachem vågat syna med näst lägsta paret. Nu fick vi aldrig veta svaret då Laak, trots sin kommentar, valde att lägga ner sin hand. Joe drog därmed hem potten på $56 100. Bara för att strö salt i såret på Laak tog Hachem och Esfandiari upp en diskussion. Hachem hade som vinnare visat upp sin kung men Esfandiari var säker på att han satt med en fyra till sin kung. Hachem frågade hur mycket han ville satsa för att få se kortet och med $500 på spel visade Joe upp sin {3-Hearts} och vann därmed ytterligare $500. Detta fick Laak att resa sig upp från bordet och gå iväg i ren frustration. Hade han satsat som han själv sa, då hade han med största sannolikhet tagit hem potten, något han nu insåg och blev därför irriterad på sig själv för att inte ha lyssnat på sin egen intuition.

Inför nästa veckas avsnitt återvänder Tom "durrrr" Dwan till bordet efter att en av amatörerna tackat för sig. Under detta avsnitt kommer vi få se en omtalad pott mellan just Dwan och Lederer där Esfandiari kom med kommentaren:

- Detta är en av de underligaste händer jag någonsin sett. Med en sådan kommentar väntar vi med spänning tills nästa måndags avsnitt. Under tiden kan ni få tiden att gå med några av våra poker freerolls vi erbjuder här via PokerNews.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories