High Stakes Poker - Nya ansikten till bordet under avsnitt sju

High Stakes Poker - Nya ansikten till bordet under avsnitt sju 0001

Med sex avsnitt avklarade i GSN High Stakes Poker, var det dags för ett spelarombyte vid bordet. Under dessa sex avsnitt fick vi bland annat se den största potten i High Stakes Pokers historia då Barry Greenstein och Tom Dwan spelade om en pott på $912 900 som tillslut underbarnet från internetpokerscenen, Tom "durrrr" Dwan, tog hem.

Med dessa spelare borta från bordet fick vi se Phil "unabomber" Laak, Antonio "the magician" Esfandiari, Patrik Antonius, Joe Hachem och Howard "the professor" Lederer göra entré. Även Daniel Negreanu har hittat tillbaka till bordet i hopp om att hämta igen lite av de han tappat under de inledande avsnitten. Övriga två spelare vid bordet är för okända för de flesta inom pokerkretsar. Vi hittar en regisören Nick Casavetes, son till den kända skådespelaren John Cassavetes samt tv-producenten Sam Simon. Dessa två tillsammans med Howard Lederer och Joe Hachem gör debut i GSN:s High Stakes Poker.

I början av avsnittet spelar spelarna relativt försiktigt för att testar vattnen och sina motståndare. En som inte var sen ur startskottet var dock Patrik Antonius, som redan under den första handen hittade A-A. Han ser Hachem höja upp 3500 preflop med 10-9 vilket synas av Negreanu sittandes med en 8-5 i klöver. Framme vid Antonius slår han om upp till $15 800 med sina {a-Diamonds}{a-Hearts} och får snabbt Hachem och Negreanu att lägga ner sin hände och därmed ro hem potten på $24 800.

Australiensaren visar "professorn" vart skåpet ska stå

Första riktiga action hittar vi drygt 15 minuter in i avsnittet när Howard "the professor" Lederer hittar {10-Spades}{10-Diamonds} och höjer upp till 3000 preflop. Han får en syn av WSOP 2005 års ME vinnaren Joe Hachem, som lyckats gräva fram {j-Hearts}{j-Clubs}. Spelarna tar floppen och till deras förskräckelse kommer det {k-Spades}{7-Spades}{6-Spades}. Lederer som lyckats få ett färgdrag med sin {10-Spades} testar genom att beta ut $4500 och Hachem tog en syn. Med {5-Spades} blev Lederer lite funderas. Kanske hade Hachem synat med en hög spader på handen i hopp om att träffa på turn, vilket han nu skulle ha gjort. Han checkar fram till Hachem som slår ut med $8500. Efter en stunds stekning slår Lederer om till $18 500 med sin färg. Hachem bara sittandes med ett pocketpar i knektar, har inte för avsikt att ge sig. Kanske lyckades han läsa svaghet hos sin motståndare och valde därför att slå om till $38 50 och detta blev mycket riktigt för mycket för Lederer som väljer att lägga ner sin färg och ge australiensaren potten på $74 800.

Efter att ha gett "the professor" en lektion i poker ger sig Hachem in i en pott med "the magician" där han väljer att spela smallball poker genom att bara ta en syn

High Stakes Poker - Nya ansikten till bordet under avsnitt sju 101

preflop med sina {10-Diamonds}{10-Clubs}efter Esfandiari höjt upp preflop $2500 med {a-Hearts}{6-Hearts}. Floppen kom {q-Clubs}{6-Diamonds}{3-Spades} och Hachem, som är först att agera, checkar till Esfandiari som betar ut $5100. Joe fortsätter med sin smallball poker och tar en syn, för att hålla potten nere. Trots allt har han ett överkort på brädan mot sina pocket tior. Med {2-Clubs} på turn snabbcheckar Hachem till Esfandiari som denna gång väljer att beta ut $10 200 vilket Hachem synar igen. Efter synen börjar Hachem prata om vad han skulle göra på rivern, till Laaks stora förvåning. Han kunde inte förstå varför han deklarerade vad han skulle göra om Esfandiari agerade och menade på att han kunde ha vunnit ytterligare $15 000 om han velat, då en ofarlig {9-Clubs} kom på rivern. Då Hachem redan sagt vad han skulle göra checkar han över till Esfandiari som också väljer att checka och Hachem tar hem potten på $38 000. Även Daniel lägger sig i diskussionen genom att säga:

– Detta var så skoj, du berättade sanningen för honom och det ända du fick ut av det var en check från "the magician".

Debutanterna går i klinch

Under det inledande avsnittet har vi inte sett mycket av varken Simon eller Cassavetes. Nu däremot, lyckades Simon hitta {j-Spades}{j-Clubs} i mittposition och slår upp till $3000. Cassavetes, sittandes direkt efter, synar av någon anledning, med {7-Hearts}{5-Hearts} och Negreanu, bakom Cassavetes, tar också en syn med sina {a-Spades}{5-Clubs}. Floppen kommer {7-Spades}{2-Hearts}{7-Clubs} och Cassavetes, som är först att agera och som floppat triss, väljer att slow-spela handen och checkar, vilket även Negreanu gör med sin missade hand. Ganska direkt får vi se Simon sträcka sig efter marker och väljer till slut att beta ut $10 000. Cassavetes gör ett spel gör galleriet och väljer till slut, efter mycket "möda och besvär" att slå om till $26 000. Han hade inte mer än hunnit lägga in markerna innan både Negreanu och Simon var ute ur potten. Utan att ens tveka, lägger Simon ner sitt överpar. Han måste onekligen ha en otroligt bra tell på Cassavetes genom att kunna lägga ner handen så snabbt.

7-2 spel önskat från Esfandiari

Redan innan spelet hade börjat ville Esfandiari få igång ett "seven-

High Stakes Poker - Nya ansikten till bordet under avsnitt sju 102

deuce" spel, vilket i sin tur skulle innebära att alla spelare vid bordet skulle ge den spelaren, som lyckas vinna en pott med 7-2, $1000 vardera. På detta sätt läggs ytterligare en svårighetsgrad till spelet anser Esfandiari. Han menar på att spelarna nu inte kan veta om spelaren försöker sig på något med 7-2 eller A-A. Cassavetes, debutant vid High Stakes Poker bordet, sköt snabbt ner idén då han menade på att han kommit dit för att spela med de stora pojkarna och spela högnivå poker, inga 7-2 spel!

Esfandiari gav dock inte upp idén utan drygt 30 minuter in i spelet försökte han igen få igång detta spel genom att ta upp ämnet. Samtidigt som han gör detta väljer han att slå om på Hachems $5700 preflop satsning, sittandes med {6-Clubs}{4-Diamonds}, till $8200. Hachem, som hittat big slick i form av {a-Hearts}{k-Clubs} väljer att syna. Floppen kommer {6-Hearts}{6-Spades}{2-Spades} och Hachem checkar över till Esfandiari som väljer att slänga ut en satsning på $12 200 i en pott i och med denna satsning ligger på $31 400. Hachem steker en stund men väljer till slut att lägga ner handen. Esfandiari tar därmed hem denna $31 400 pott.

Amatör mot proffs

Efter denna pott var det dags för avsnittets största pott att utspelas, med Phil Lack mot Sam Simon. Utan att ha märkt att Laak

High Stakes Poker - Nya ansikten till bordet under avsnitt sju 103

höjt upp till $6300 väljer Simon att höja, vilket till slut resulterar i en minhöjning upp till $11 800, något som i sin tur är en automatsyn från Laaks sida, även om han satt med {10-Spades}{2-Spades}. Simon och andra sidan hade inte mycket bättre han, efter att ha tagit ett skott med {10-Clubs}{4-Hearts}. Floppen kommer {8-Diamonds}{9-Diamonds}{j-Clubs} och Simon väljer då att beta ut $30 000. Laak, med sitt stegedrag, väljer att syna. Med ännu en ruter på turn i form av {a-Diamonds} väljer Simon att så gott som ge upp potten genom att knacka över till Laak, som omgående betar ut $50 000. Simon lägger här till ett pokeransikte, spelar osäker och lägger till sist ner sin hand. Laak drar därmed hem första potten att passera $100 000 nivån, som efter hans satsning landat på $137 200.

Negreanus ser ljuset i slutet på tunneln?

Efter att ha involverat sig i en pott mot Antonius och Hachem,

High Stakes Poker - Nya ansikten till bordet under avsnitt sju 104

tappar Negreanu ännu en pott, detta efter att han och Patrik tagit syn på Hachems preflop höjning till $2500, sittandes med "black cowboys". Negreanu synar med {a-Hearts}{10-Spades} och Antonius synar med {j-Hearts}{4-Spades}. Hachem följer upp med en $7000 satsning efter att ha floppat triss med en bräda som visade {k-Diamonds}{3-Hearts}{10-Clubs}. Daniel hade inga som helst planer på att försvinna med sitt mellanpar och väljer att syna Hachem. Antonius som inte lyckats träffa något, försvann fort ur potten. Med {4-Diamonds} på turn ser vi nu Joe beta ut $20 500 och utan större tvekan synar Daniel! Potten är vid det här laget uppe i $64 500 och med en tredje ruter på rivern i form av {j-Diamonds} för både stege och färgdrag på bordet, väljer Hachem att checka över till Daniel, som gör det samma. Hachem visar upp sin triss och Daniel muckar sin hand.

Ett par händer senare går han Daniel upp emot Patrik Antonius, som under stora delar av detta avsnitt suttit relativt anonym. Med {9-Diamonds}{8-Diamonds} höjer Daniel upp till $2500 ur sen position. Patrik svarar här med att slå om till $11 000 och Daniel tar en syn med sina "suited connectors". Floppen kommer {10-Diamonds}{3-Diamonds}{k-Spades} och Daniel som lyckats floppa ett färgdrag får se Patrik, som helt missat floppen, satsa $17 000. Daniel tar en syn, för att se turn och när {5-Hearts} faller väljer Daniel att checka över till Patrik, som nu också väljer att checka, detta med $58 800 i potten. Med {q-Spades} på rivern missar Daniel ännu ett drag och försöker nu ta ett skott på potten genom att beta ut $26 000 i hopp om att ta hem den där och då. Nu är det dock mot Antonius han spelar och som vi alla vet är han kapabel till vad som helst vid pokerborden, något vi absolut sett under den pågående "durrrr challenge". Här valde dock Antonius att lägga ner handen och Daniel lyckas för en gångs skull vinna en pott, även om han denna gång tvingades bluffa till sig den. Men $84 800 är alltid en start! Med denna hand avslutades det sjunde avsnittet i GSN High Stakes Poker. Daniel vinner till slut en pott. Ska detta vara vändingen han hoppats på och att han äntligen börjar se ljuset i slutet på tunneln. Den frågan lämnas obesvarad tills nästa veckas avsnitt då vi får följa den vidare utvecklingen bland spelarna. Vi kommer då få se det hetta till både vid och vid sidan av bordet, med kommentarer och sidobet som orsaker. Tills nästa vecka, se till att hålla ett öga på PokerNews under den kommande veckan. Ni kommer att hitta erbjudanden ni sällan tidigare skådat, något ni bara inte får missa!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories