High Stakes Poker - Negreanu åker på ännu en smäll nu i avsnitt fem

High Stakes Poker - Negreanu åker på ännu en smäll nu i avsnitt fem 0001

Hitintills under den femte säsongen av detta populära pokerprogram har praktiskt taget allt gått emot den populära pokerspelaren Daniel Negreanu. När han har fått in pengarna med drag, har han inte träffat, har han träffat då har någon annan vid bordet haft en högre hand. I detta, det femte avsnittet under säsongen, var det inget annorlunda. Daniel lyckades få ett stegedrag på floppen, sittandes med 9-10 på handen och 8-7-5 på floppen. Han var upp emot David Benyamine, som höjt upp preflop med 7-5 i spader. David betade ut $15k på floppen vilket Daniel synade. Med klöver 2 på turn, då tre klöver på bordet, betade David ut $30k och Daniel, som ännu en gång missade sitt drag, gav upp potten.

En som däremot gått bra under de inledande avsnitten är Barry Greenstein. Under förra avsnittet lyckades han dra ut mot Dwan, efter att ha träffat tvåpar på turn mot Dwans pocket ess för att ta hem en $500k pott. Han inledde det femte avsnittet i samma stil som han avslutade de förra. Först hittade han K-K där han höjde upp till $5k preflop. Dwan, som anade något, valde att slå om till $18 300, vilket fick Elezra att lägga ner sin A-J. När det väl blev Barrys tur igen, svarade han med att slå om till $100k preflop och Dwan, sittandes med 9-2 i klöver, kastade in korten innan Barry ens pratat färdigt. Direkt efter hittade Barry A-K och höjde ännu en gång upp preflop. Denna gång fick han "Ziigmund" och Negreanu med sig, båda sittandes med 9-8 på handen. Med 2-6-K på floppen var potten över. Barry betade ut och båda Ilari och Daniel la sig.

Ännu en gång spelade Daniel 9-10, denna gång i klöver. Elezra, som hittat pocket ess, slog om preflop och Daniel synade. Floppen kom Q-2-4 med två klöver. Elezra öppnade med att satsa $17 300, Negreanu slog om till $44 100, Elezra svarade med att slå upp till $119 100 vilket fick Negreanu att ställa in sina $226 300 vilket Elezra synade efter en stunds betänketid. Spelarna beslöt sig att köra två omgångar, med två turn och riverkort. Elezra satt som favorit med 67 % mot Daniels 33 % och vann den första omgången med pocket ess. Även den andra omgången lyckades han ta hem, då Negreanu missade sitt drag ännu en gång. Detta gjorde att Eli Elezra tog hem hela potten på $487 700 och Daniel tvingades köpa in sig med $200 000 för att vara kvar i spelet!

Elezra som nu fått luft under vingarna, involverade sig i en pott strax efter, sittandes med A-9 i ruter. Tre pocketpar fanns ute med 4-4 för Sahamies, Q-Q för Eastgate och 10-10 för Doyle Brunson. Eastgate slog upp till $20k pre, Doyle la ner sina tior men Elezra synade vilket också Sahamies gjorde med sina fyror. Elezra betade ut på floppen efter att ha floppat ett färgdrag vilket Eastgate synade. Spelarna checkade sedan på turn och river och Eastgate tog hem potten på dryga $180 000.

Handen efter lyckades Peter Eastgate hitta ännu ett högt pocketpar, denna gång knektar. Ännu en gång slog han upp preflop bara för att se Dwan slå om till $58 700. Eastgate synade men gav upp potten efter att två överkort kommit på floppen. Dwan, sittandes med ett par i fyror, betade ut $62 200 och då Eastgate redan checkat, hade han signalerat att han gett upp. Mycket riktigt, efter att Dwan satsat valde Eastgate att kasta sina knektar och Dwan tog hem potten med sina fyror.

Vill ni se all action, rekommenderar vi att ni tittar på det femte avsnittet. En sak är i alla fall säker. Missa inte nästa veckas avsnitt. Då kommer Greenstein och Dwan tampas i en pott som enligt kommentatorerna kommer bli en av de mest omtalade potterna i seriens historia. Återkom nästa vecka för en rapport från det sjätte avsnittet.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories