High Stakes avsnitt sex – Dwan vinner en 7.4 miljoner pott

High Stakes avsnitt sex – Dwan vinner en 7.4 miljoner pott 0001

Redan i första handen får vi se lite action och återigen är det Dwan som visar vart skåpet ska stå. Sittandes med {6-Hearts}{3-Hearts} synar han en $6000 höjning från Ilari "Ziigmund" Sahamies som sitter med {7-Diamonds}{7-Hearts}, vilket också Eli Elezra synade med {q-Diamonds}{10-Diamonds}. Floppen kommer {a-Clubs}{5-Spades}{10-Clubs} och vi får se en rundcheck. Med {j-Hearts} på turn väljer spelarna att checka igen men när {a-Diamonds} faller på rivern väljer Dwan, som är först att agera, att överbeta potten. I potten låg $20 600 och Dwan slog ut med $52 200 vilket fick både Elezra och Sahamies att lägga sina händer och Dwan tog hem potten, spelandes brädan! Efter potten kommenterade Brunson:

- Kan jag få samma som Dwan dricker, i hopp om att den tur och kaxighet som Dwan visar kanske skulle smitta av sig.

Barry Greenstein fortsätter att vinna

I potten efter väljer Eastgate att lägga en straddle på $2000 bara för att se Brunson lägga en double-straddle på $4000. Spelarna manade på Greenstein att lägga en tripple-straddle men detta är inte riktigt Barrys stil och mycket riktigt, han valde att avstå. Efter att ha tittat ner på {a-Spades}{j-Spades} valde han dock att slå upp till $15 000 och fick en rundfold fram till Eastgate och Brunson som båda synade, sittandes med {k-Spades}{7-Spades} för Eastgate och {j-Diamonds}{9-Clubs} för Brunson. Redan preflop var potten nu uppe i $48 100 och med {j-Clubs}{3-Spades}{7-Diamonds} tog Brunson kommandot i tron att hans par i knektar stod och valde här att beta ut $35 000 vilket Barry synade blixtsnabbt då han läste Doyle som svag, sittandes med exakt den typ av hand han satt med. Eastgate hade också uppfattat detta och valde här att slå om upp till $104 000. Detta fick Doyle att snabbt lägga ner sin hand. Satsningen innebar $69 000 extra för Barry, vilket han synade efter kort stunds betänketid. I potten, inför turn, låg nu massiva $291 100. Med {10-Spades} på turn plockade bägge spelarna upp ett färgdrag men Eastgate, som anade oråd, valde praktiskt taget att ge upp handen där och då genom att checka över till Barry som här inte ville se en river och betade ut $175 000. Detta fick Eastgate att lägga ner sin hand och Barry fortsätter att vinna i denna HSP säsong!

{banner}Ännu en gång fick vi se en straddle och dubble-straddle, denna gång från Greenstein och Dwan. Benyamine, som var först att agera kommenterade:

- Jag visste att jag skulle ångra det här, och syftade på att han inte lagt triple-straddle, detta efter att ha hittat {9-Diamonds}{9-Hearts}. Istället slog han upp till $20k något som "Ziigmund" synade med {a-Hearts}{7-Hearts} och även Negreanu gjorde med {a-Spades}{3-Spades}. I potten låg nu $68 300 och näst på tur stod nu Barry, som hitintills vunnit närmare $500 000 under denna HSP säsong. Han hittade {a-Clubs}{k-Clubs} på sin straddle vilket resulterade i ännu en $175 000 satsning från hans sida. Med denna satsning var nu potten uppe i $241 400. Benyamine steker en stund innan han till slut lägger ner sitt pocket. Även Ilari och Daniel kastar sina händer och Barry tar hem ännu en pott och utökar sin vinst ytterligare.

Bäddat för fyrverkeri

Ett har händer senare fick vi se tre starka spelare sittandes med tre starka händer. Eastgate öppnar upp genom att höja till $3500 ur sen position med {a-Spades}{k-Hearts}. Greenstein, sittandes på knappen, hittar {a-Diamonds}{a-Clubs} och svarar med att slå upp till $15 000. Dwan, sittandes på lilla mörken synar med {k-Spades}{q-Spades} vilket även Eastgate gör. Med en flopp som kommer {4-Spades}{2-Spades}{q-Hearts} är det bäddat för action. Dwan har floppat toppar och färgdrag samtidigt som Greenstein sitter med överpar. Dwan som är först att agera betar nu ut $28 700. Eastgate som missat floppen lägger ner sin "big slick" men Greenstein, sittandes med sitt överpar, slår om till $100 000. Efter floppen är det praktiskt taget en slantsingling spelarna mellan om vem som ska vinna potten och ha turen på sin sida. Med sin starka hand väljer Dwan att slå om, upp till $244 600 vilket får Barry att ställa all-in med sina $436 100, något som Dwan synar. I potten ligger nu otroliga $919 600, den största potten någonsin i High Stakes Pokers historia! Barry, efter att han sett Dwans hand kommenterade:

- Det var de jag förmodade att du satt med, med ett rätt uppgivet ansiktsuttryck.

Efter att pengarna åkt in diskuterar spelarna fram och tillbaka om hur de ska spela potten. Barry säger:

- Jag vill bara köra potten en gång men vill du plocka tillbaka några hundra tusen dollar är det ok med mig.

Dwan svarar kort och gott

- Nej, vi kör

Detta skulle visa sig vara de korrekta beslutet då {q-Clubs} kom på turn och Dwan fyller en triss. Från att ha gått från 50/50 var nu Dwan enorm favorit med 98 % mot 2 %, detta eftersom Eastgate kastat ett ess. Med en betydelselös {7-Diamonds} på rivern [I]drar Dwan hem denna $919 600 pott[/I] och därmed var stora delar av Greensteins vinst under denna High Stakes Poker säsong utraderad. Från att ha suttit plus $650 000 har han nu "endast" $250 000 upp på sina motståndare. Istället är det nu Dwan som sitter i massiv ledning, efter att ha vunnit denna pott, motsvarande närmare 7.4 miljoner sek! Mest märkbart var kanske Dwans ansiktsuttryck, ett stenansikte som inte visade några känslor även trots att han precis vunnit över 7 miljoner kronor.

Negreanus färd fortsätter utför

Efter potten där Dwan vann lite över 7 miljoner tog han kommandot direkt i nästa pott, med luft under vingarna, sittandes med {9-Clubs}{5-Clubs}. Han slog upp till $3800 och fick syn av Sahamies och Negreanu, båda sittandes med 7-5. Efter att {a-Clubs}{3-Diamonds}{4-Spades} kommit på floppen c-satsar Dwan $9700, Sahamies synar och Negreanu slår om till $32 000. Sahamies svarar med att ställa Daniel all-in vilket Negreanu synar med sina sista $100 000. När spelarna visade upp identiska händer, båda med 7-5 och backdoor-färgdrag valde spelarna att dela på potten utan att köra turn och river.

Handen efter tar Sahamies kommandot preflop genom att slå upp till $4500 med {j-Diamonds}{6-Diamonds} och Negreanu synar med {k-Clubs}{q-Hearts}. Spelarna var nu heads-up och floppen kommer {q-Diamonds}{6-Spades}{3-Hearts}. Sahamies som är först att agera följer upp sin preflop höjning med att satsa $8000. Daniel väljer att slow-spela sitt toppar och synar endast dessa $8000. Med {6-Hearts} på turn visar det sig att Daniels val att slow-spela sitt toppar var ett misstag eftersom att Sahamies nu fyllt en triss. Sahamies väljer här att satsa $27 000 och efter en stunds stekande ställer Negreanu all-in med $102 400 vilket självfallet finländaren synar. Med {3-Clubs} på rivern fyller finländaren kåk och kammar hem potten på $232 500. Detta blev till sist för mycket för kanadensaren som nu tackade för sig och lämnade spelet efter att ha förlorat de $200 000 han laddade om under förra avsnittet och minst de $200 000 han köpte in sig för under inledningen av programmet.

David Benyamine fortsätter uppåt

Eastgate, sittandes i sen position, slår upp till $3500 med {j-Spades}{9-Spades}, Dwan synar med {a-Diamonds}{3-Diamonds} och Benyamine, sittandes återigen med {9-Diamonds}{9-Clubs} slår upp till $16 000 vilket både Dwan och Eastgate synar. Floppen kommer {q-Diamonds}{q-Spades}{9-Hearts} och Benyamine floppar kåk mot Eastgates tvåpar. Benyamine betar ut $28 000 och Eastgate synar. Han följer sedan upp med att satsa $38 000 på turn efter att {6-Hearts} kommit och även denna gång synar Eastgate. Efter att {8-Clubs} kommit på rivern betar Benyamine ut $75 000 och Eastgate, som uppenbarligen trodde att hans var stark, synade potten. Benyamine kammade därmed hem potten på $331 200 och Eastgate med ett klart förvånat ansiktsuttryck, trodde knappt sina ögon.

Eastgate skulle dock få igen lite av de pengar han tappade mot Benyamine, efter att blivit involverad i en pott med Eli Elezra, sittandes med {6-Clubs}{4-Hearts} mot Elezras {5-Diamonds}{3-Diamonds}. Eastgate fyllde kåk på turn och Elezra, oturligt nog, träffade sin stege på rivern. Detta gjorde att Elezra betade ut $55 000 och Eastgate kontrade med att gå all-in med sina sista $188 700. Elezra synar för $133 700 och Eastgates kåk står och han drar därmed hem en pott på $416 600!

Under nästa avsnitt av High Stakes Poker är det dags för de gamla spelarna att avvika och ge plats för nya spelare. Här hittar vi Patrik Antonius, Phil Laak, Antonius Esefandri, Howard Lederer och Joe Hachem. Även Daniel "the kid poker" Negreanu som återvänder till bordet i hopp om att hämta igen den förlust han dragit på sig under tidigare avsnitt. Förutom dessa kommer en tv-producent samt ännu en spelare försöka tampas med proffsen. Återkom igen nästa vecka för en rapport från det sjunde avsnittet av denna säsongs High Stakes Poker på Game Show Network (GSN).

Vill du ta del av rapporter från tidigare avsnitt, klicka då här.

Du kan även följa den pågående "durrrr Challenge" hos Full Tilt Poker här på PokerNews, via denna länk eller direkt genom att ladda ner Full Tilt Pokers pokermjukvara och bege dig till "durrrr challenge 1-4" borden.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories