High Stakes Poker avsnitt 9- Dwan återvänder till bordet

High Stakes Poker avsnitt 9- Dwan återvänder till bordet 0001

Sam Simon vaknar upp efter ett par avsnitt där han suttit relativt annonym. I kvällens avsnitt hittar han pocket ess i första handen och väljer att limpa in med 800. Negreanu synar med 10-2, så gör Esfandiari med 8-5 och Antonius med A-9. Esfandiari, sittandes på lilla mörken betar ut $4500 för att ta potten, Antonius lägger sig och framme vid Simon väljer han att slå upp till $16 000 och Esfandiari slänger sin hand. Därmed vinner Simon sin första hand i High Stakes Poker!

Direkt i handen efter hittar Simon ännu en premium hand, denna gång {a-Spades}{q-Clubs} och väljer återigen att bara limpa in med $800. Detta resulterade i att vi fick se en sjuvägsflopp, med endast Cassavetes som lagt sig. Floppen kommer {a-Clubs}{2-Diamonds}{8-Hearts} och Negreanu tar kommandot genom att beta ut $3600 med {5-Hearts}{4-Clubs}. Antonius, som floppat tvåpar med A-2, väljer att syna vilket även Simon gör. Med {6-Spades} på turn checkas spelet fram till Antonius som betar ut $12 000 och både Simon och Negreanu synar. På rivern kommer {5-Diamonds} och med $54 000 i potten väljer Simon att checka över till Negreanu, som missat båda sina stegedrag, som även han checkar. Antonius, fortfarande med sitt tvåpar, betar nu ut $37 000. Simon tar sig en funderar innan han till slut beslutar sig att syna och Antonius drar hem potten på $128 000.

Tom "durrrr" Dwan återvänder

Efter att ha förlorat den där potten mot Antonius valde Sam Simon att tacka för sig och lämna High Stakes Poker för denna gång. Han ersattes av inge mindre än Tom "durrrr" Dwan som återvänder till bordet efter ett par avsnitts uppehåll. Han köper in sig för $500 000 och med Esfandiari, Negreanu och framför allt Antonius vid bordet kan vi säkerligen räkna med att få se action, i ett annars något trögt High Stakes Poker, under de senaste avsnitten.

Han hade inte mer än hunnit sätta sig innan han fick fart på bordet. Han inledde spelet med att lägga en $1600 straddle och Hachem, som då var först att agera, hittade {a-Clubs}{j-Clubs} och slog om till $4800 vilket synades av Cassavetes sittandes med {a-Spades}{q-Diamonds}. Många av spelarna vid bordet hade räknat med att Dwan skulle syna, oavsett vad han satt med, men så blev inte fallet när han la ner sin K-4 hand. Samtidigt som denna hand utspelade får vi höra:

– durrrr is here ladies and gentlemen, may you have seatbelts and airbags, från en skrattandes Esfandiari.

Med bara Hachem och Cassavetes kvar tar spelarna floppen som kommer {k-Spades}{j-Hearts}{a-Diamonds} och en utmärkt flopp för Hachem som träffat tvåpar. Med $14 000 i potten betar han nu ut $8000 och Cassavetes synar. På turn kommer {10-Hearts} och Cassavetes fyller sin stege vilket även får Hachem att checka. Cassavetes satsar nu $25 000 och Hachem, nu med 7 % vinstchans, lägger ner sin hand.

I handen efter får vi se fem spelare limpa till $800 och ta flopp som kommer {10-Diamonds}{2-Diamonds}{5-Clubs}. Bland dessa fem hade vi självfallet Dwan som synat med {8-Clubs}{6-Clubs} och han tar kommandot direkt genom att beta ut $3400 vilket endast synas av Esfandiari som hittat {9-Spades}{9-Clubs} i hålet. Dwan fortsätter med att hålla tempo genom att beta ut $9700 efter att {a-Diamonds} fallit på turn.

Antonius visar vart skåpet ska stå

Patrik Antonius väljer i denna hand att lägga en straddle på $1600 och Laak, som är först att agera, slår upp till $6000 med {a-Hearts}{j-Diamonds} vilket synas av Lederer med {8-Spades}{8-Diamonds} och Antonius med {10-Spades}{4-Spades}. Floppen kommer {3-Spades}{2-Hearts}{4-Hearts} och Laak fortsätter med ett c-bet på $16 000. Han lyckas trycka ut Lederer ur potten men Antonius, som träffat toppar på brädan, synar. Med {k-Spades} på turn betar Laak nu ut $37 300 och Antonius, som nu plockat upp ett färgdrag till sitt par i fyror, synar återigen. {q-Diamonds} kommer på rivern och Laak som sitter med luft, måste nu följa upp med en satsning om han vill ha chansen att vinna potten, något han också gör när han betar ut $80 000. I potten ligger nu $207 400 och efter en kortare stunds betänketid väljer Patrik att syna och tar hem potten på $287 400 med sitt par i fyror!

Med luft under vingarna och en hyfsad hand, tar Antonius kommandot i nästa hand genom att slå upp till $6000 på Negreanus straddle, sittandes med {k-Clubs}{q-Clubs}. Laak visar självdisiplin och lägger ner A-3 trots att just ha förlorat en stor pott. Lederer, som ännu en gång hittar ett pocket par, denna gång i form av {5-Hearts}{5-Clubs} synar, vilket även Dwan gör med {k-Diamonds}{10-Hearts} och Negreanu med {10-Diamonds}{7-Hearts}. Floppen kommer {7-Clubs}{5-Spades}{9-Spades} och alla utom Antonus lyckas hitta något på floppen. Negreanu hittar mellanpar och stegedrag, ett stegedrag som även Dwan har samtidigt som Lederer träffat triss. Spelet checkas fram till Howard som betar ut $20 000 och tar hem potten på $46 800.

Dont get durrrr:ed – Everybody gets durrrr:ed

Efter att precis ha vunnit en pott hittar Lederer {a-Diamonds}{k-Diamonds} och höjer upp till $3500. Dwan, sittandes med {8-Diamonds}{6-Hearts} väljer här att slå om till $11 300 bara för att se Lederer svara genom att slå upp till $36 300. Här skulle man kunna tro att potten skulle vara över men med Dwan i spelet vet vi alla att vad som helst kan hända. Detta var precis de som hände här då Dwan står upp emot Lederer och slår ännu en gång om, denna gång upp till $65 600, efter att ha frågat Lederer hur mycket han spelade med. Potten var nu på $104 700 och Howard väljer här att endast syna, i en position där många förmodligen valt att ställa all-in. Floppen kommer {3-Spades}{2-Spades}{q-Hearts} och med $134 000 i potten väljer bägge spelarna att checka. På turn kommer {8-Hearts} och Dwan träffar nu ett par och övertar ledningen i handen men båda spelarna checkar ännu en gång, vilket de även gör på rivern efter att {9-Diamonds} fallit. Dwan visar upp sitt par i åttor och en måttligt chockad Lederer tror knappt sina ögon. Negreanu slänger då ur sig kommentaren:

– You just got durrrr:ed, med ett skratt och leende på läpparna.

Kanske har spelarna i detta avsnitt myntat ett nytt uttryck, "You just got durrrr:ed". Återstår om uttrycket lever kvar tills nästa avsnitt. Återkom igen nästa vecka för en rapport från det tionde avsnittet för säsongen i GSN High Stakes Poker säsong fem.

[I]PokerNews notisen: Vill ni inte vänta tills nästa vecka på lite high stakes action, besök då Full Tilt Poker där ni kan ta del av den pågående "durrrr challenge" mellan Dwan och Antonius. Spelarna har nu nått drygt 13 000 händer av de 50 000 som ska spelas![/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories