Grospellier och Nguyen båda till finalbordet i WPT-Championship

Grospellier och Nguyen båda till finalbordet i WPT-Championship 0001

Med sex spelare kvar i WPT-Championship som idag ska avgöras på Bellagio i Las Vegas har vi både Scotty Nguyen och fransmannen samt PCA High Roller segraren Bertrand "ElkY" Grospellier närvarande. Efter gårdagens spel, då tio spelare återstod satt Nguyen i ledning samtidigt som "ElkY" satt med åttonde största stack. Bägge dessa spelare lyckades hålla sig kvar i turneringen tills idag, då finalen avgörs.

I massiv ledning över de övriga finalisterna hittar vi Yevgeniy Timoshenko sittandes med över 13 miljoner marker, följt av Christian Harder med 7.4 miljoner, "Elky" med tredje största stack och Scotty strax bakom Bertrand.

Finalbord WPT-Championship säsong VII

Stol 1 - Bertrand "ElkY" Grospellier - 5 955 000

Stol 2 - Scotty Nguyen - 3 275 000

Stol 3 - Shannon Shorr - 1 130 000

Stol 4 - Yevgeniy Timoshenko - 13 300 000

Stol 5 - Christian Harder - 7 425 000

Stol 6 - Ran Azor - 2 525 000

Både Scotty och Bertrand har mer än prispengar på spel i denna final. Skulle Scotty ta hem segern i detta event blir han andre spelare, efter Carlos Mortensen, att ha vunnit både WSOP Main Event och WPT-Championship, två av de mest prestigefyllda turneringar i världen. Samtidigt skulle han, vid en vinst, passera Jamie Gold när det gäller inspelade turneringspengar och överta ledningen med $12.5 miljoner inspelat. Även om han skulle åka ut först skulle han hoppa upp till fjärdeplats i rankingen, bakom spelare Gold, Negreanu och Hellmuth.

Samtidigt som Scotty jagar topplaceringen gällandes inspelade pengar är Bertrand i jakt på förstaplatsen i World Poker Tour POY-rankingen. Han behöver bara överleva en spelare till för att komma lika med nuvarande ledaren, John "The Razor" Phan. Skulle han sluta trea eller bättre innebär det att han tar hem segern i denna ranking! De vore onekligen en seger han förtjänat efter ett enastående 2008 och början på 2009.

Prispengar finalbordet WPT-Championship

1 - $2 149 960

2 - $1 446 265

3 - $776 245

4 - $571 965

5 - $408 550

6 - $285 985

Spelet inleds idag kockan 16:00 lokal tid i Las Vegas och redan innan spelet drar igång är de sex finalisterna medvetna om att oavsett hur det går, har de säkrat en prischeck på minst $285 985. Att Scotty eller Bertrand skulle sikta på något annat än förstapriset finns det ingen tvekan om och för mig vore detta drömscenariot vid heads-up, att se dessa två tampas mot varandra, den nya generationens stjärnspelare mot det gamla gardets inbitna pokerräv.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories