EPT intar San Remo - Resultat från dag 1a

EPT intar San Remo - Resultat från dag 1a 0001

PokerStars.com EPT San Remo utgör det nästsista eventet under denna, den femte säsongen av European Poker Tour. Detta stopp i italienska San Remo sker bara dagar innan finalen i Monaco, Monte Carlo och spelas samtidigt som avslutningen på World Poker Tour via dess WPT-Championship.

Detta hindrade dock inte hela 578 spelare att komma till start under detta, den första av två inledande speldagar. Av naturliga själ, med tanke på att det är just i Italien vi befinner oss, dominerades startfältet av galna italienare, alla med drömmen om att vinna det riktigt stora priset och kanske det mest prestigefyllda EPT-event för italienarna då det är på hemmaplan. Av de 587 startande var hela 189 italienare!

Det var i och för sig inte bara italienare som fanns på plats, som tur var, utan även en hel del andra nationaliteter, däribland svenskar. Till start såg vi en imponerande mängd svenskar komma, hela 48 till antalet och detta under den första av det två inledande speldagarna! Bland gårdagens startande svenskar hittade vi både sponsrade och mer kända profiler samt internetkvalificerare och namn som tidigare inte fått sin tid i rampljuset. I skaran "kända spelare" hittade vi Full Tilts Michael Tureniec, Ladbrokes Jonas "Nebuchad" Danielsson, Team PokerStars William Thorson, Purple Lounges Stefan Matsson och Unibets Mats Rahmn tillsammans med Gunnar Råbe, Magnus Peterson, Adam Grunwald, Viktor Blom, Peter "Nalle" Hedlund, Christer Björin samt Bengt Sonnert.

Alla dessa hade betalat de €5000 inköpet till denna turnering kostade. Med gårdagens startande tillsammans med de som planerat komma till start idag kan vi räkna med att se rekordet både gällandes antal spelare, 701 deltagare i fjol och den totala prispotten, som i fjol var €3.1 miljoner, passeras. Med 578 under dag 1a behöver vi bara se 123 spelare komma till start under dag 1b för att rekordet ska tangeras. Denna siffra kommer dock bli avsevärt högre än så och alla tidigare rekord slås ut.

Uppdatering – Resultat dag 1a

Med resultatet från dag 1a presenterat står det klart att 215 spelare avancerat vidare av de 578 startande. Av de 48 startande svenskarna lyckades 18 ta sig vidare till dag 2, med bäste svensk efter dag 1a sittandes på niondeplats i form av Lars Larsson, sittandes med 65 800 marker. Leder efter dagen gör kroaten Dragan Galic sittandes med 107 800. Bland de svenskar som är klara för fortsatt spel hittar vi EPT-finalisten från Köpenhamn, Peter "Nalle" Hedlund samt Michael Tureniec, Jonas Danielsson, Christer Björin, Stefan Mattsson och Mats Rahmn. Nu ska de bli intressant och se vilka av dagens startande svenskar som kommer göra dessa spelare följe till dag 2,något vi får veta först i natt svensk tid.

Resultat EPT San Remo dag 1a

1 - Dragan Galic (Kroatien) - 107 800

2 - Govert Metaal (Holland) - 78 800

3 - Nikolay Losev (Ryssland) - 76 000

4 - Jose Valero (Spanien) - 75 900

5 - Asa Smith (England) - 74 700

6 - Constant Rijkanberg (Holland) - 74 400

7 - Andrea Nunes (Italien) - 69 600

8 - Erik Van Leer (Holland) - 66 000

[I]9 - Lars Larsson (Sverige) - 65 800[/I]

10 - Stefano Ruggieri (Italien) - 62 900

Spelet i Italien återupptas idag klockan 14:00 lokal tid. Dagens fält förväntas hamna i närheten av gårdagens siffror, om än kanske något fler. Ni kan följa händelserna direkt via vår engelska live-rapportering. Återkom igen i morgon för en summering av dagens spel!

Fler nyheter

Other Stories