durrrr challenge - Antonius vinner $112 000 i en maratonsession

durrrr challenge - Antonius vinner $112 000 i en maratonsession 0001

Tom "durrrr" Dwan och Patrik Antonius gjorde äntligen ett seriöst försök att logga några timmar i denna utmaning efter att ha spelat från 02:40 på natten fram tills tidig förmiddag under onsdagen. Spelarna lyckades klara av 2043 händer över denna dryga åtta timmar långa spelperiod. När omgången av avslutad var det Antonius som slutade på topp efter att ha plusat $112 807 och övertog därmed ledningen, efter att Dwan tagit tillbaka den här om dagen efter en kortare session. Patrik leder nu med $80 707 i denna utmaning men än är det långt kvar och detta kan ändras redan i nästa session. Denna maratonsession var utan tvekan den längsta hitintills i denna utmaning.

Kanske försöker sig spelarna på ett allvarligt försök att hinna klart denna utmaning innan årets WSOP. Eller kan det vara Dwans reaktion på Antonius kommentar i en intervju han gjorde med Full Tilt Poker där han tyckte tempot i denna utmaning var lika segt som kåda. Å andra sidan har Antonius delvis rätt. Under de sju veckor som denna utmaning pågått har spelarna avklarat 9290 händer, under 20 % av de totalt 50 000 som ska spelas.

Antonius vann denna omgångs största pott som landade på $154 989. Denna hand spelades drygt halvvägs in i denna maratonsession. Antonius öppnade med en standardhöjning på $1200, Dwan gjorde en re-raise till $3600. Antonius svarade med att slå om upp till $10 800 vilket Dwan synade. Med {j-Spades}{7-Clubs}{5-Diamonds} på floppen checkade Dwan bara för att se Antonius satsa $21 600. Dwan svarade här med att ställa all-in med sina $71 695 vilket Antonius synade sittandes med {k-Clubs}{k-Spades}{10-Clubs}{10-Spades} och ett överpar. Dwan visade upp {a-Clubs}{j-Clubs}{8-Spades}{7-Spades} för tvåpar. En betydelselös {4-Diamonds} kom på turn och Dwans tvåpar såg ut att stå, men med ännu en fyra på rivern, {4-Clubs} fyllde Antonius högre tvåpar och tog hem potten rakt under nästan på Dwan.

Mindre än 15 minuter senare fick dock Dwan tillbaka delar av pengarna han förlorade i denna pott. Efter höjningar och återhöjningar preflop hade potten hamnat på $64 800 innan ens floppen delats ut. Brädan visade {j-Diamonds}{7-Diamonds}{5-Diamonds} och även om Dwan var favorit preflop sittandes med {a-Clubs}{a-Spades}{7-Clubs}{3-Hearts} lyckades finländaren träffa en kung hög flopp sittandes med {k-Diamonds}{k-Spades}{q-Spades}{9-Diamonds}. Men detta var en av de potter där railbirds återigen fick anledning att skriva i chatten, komma med kommentarer som "sjukt, otroligt, sanslöst". Med {5-Spades} på turn och {5-Clubs} på rivern fyllde Dwan en kåk och tog därmed hem potten.

Dwan var den som tackade för sig strax efter 16:15, svensk tid, då tröttheten började sätta sina spår efter en lång natt av poker. Klockan var där strax efter 10 på morgonen och det var onekligen dags för Dwan att få lite sömn.

durrrr: too tired, been up 30hrs straight, gg need sleep

Med många high stakes spelare på plats för att spela live spel på Bellagio, kring kommande WPT-mästerskap kanske vi får se tempot öka en aning i denna utmaning, om inte annat på grund av bristen av utmanare på $500/$1000 nivån. Vi på PokerNews kommer självfallet att fortsätta följa utvecklingen i denna utmaning.

[I]PokerNews notisen: Nicole Gordon fortsätter att rapportera från denna durrrr Challenge. Vill du hellre se all action när det händer, ladda då ner Full Tilt Poker idag och leta sedan upp borden "durr challenge 1-4". Du kan även ta del av vår insättningsbonus när du öppnar ett konto, få 100 % upp till $600 på din första insättning.[/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories