durrrr challenge - Spelet svänger mellan Dwan och Antonius under tre sessioner

durrrr challenge - Spelet svänger mellan Dwan och Antonius under tre sessioner 0001

Under fredagen som var och helgen som gått har spelarna hunnit med att spela ett par sessioner och vi har här bjudits på underhållande poker, vilket självfallet är att vänta när dessa två går upp emot varandra. Under den första sessionen lyckades Dwan radera Antonius ledning genom att vinna $160 000 för att själv överta ledningen med omkring $80 000. Denna ledning skulle dock inte bli långvarig, detta efter att Antonius svarat med att vinna $141 000 under nästa session och drygat ut ledningen ytterligare genom att vinna ytterligare $23 000 i sessionen efter. Antonius sitter nu på ett plus på runt $84 000, allt till alla railbirds glädje.

I och med dessa session har spelats utmaningen upp nu spelarna spelat en bit över 12 100 händer. Totalt har de satsat sammanlagt lite över $71.3 miljoner över de 20 sessioner som spelats. Totalt har killarna suttit vid dessa pokerbord i 38 timmar, statistik hämtad från Full Tilt Pokers hemsida under durrrr vs antonius challenge.

Under den första sessionen var det Tom Dwan som styrde och ställde spelet och träffade när det väl behövdes, i de större potterna. Bland annat lyckades han fylla färg på rivern, sittandes med {k-Spades}{j-Clubs}{9-Diamonds}{5-Spades} med en bräda som visade {k-Clubs}{5-Clubs}{2-Spades}{6-Spades} mot Antonius triss han träffat på turn, hållandes {8-Clubs}{7-Diamonds}{6-Hearts}{6-Clubs}. På rivern kom en {8-Spades} vilket gav Dwan färgen och potten på $155 584 pot. Det var även Dwan som tog hem den fjärde och sista $100 000 potten under dessa session. Dwan inledde med att öppna till $1200 vilket Antonius synade. När floppen kom {q-Hearts}{5-Hearts}{4-Spades} tog Antonius kommandot genom att öppna med $3600, Dwan slog om till $21 200 och Antonius var inte sen utan kontrade om till $70 800 vilket fick Dwan att ställa in med sina sista $79 183 och Patrik synade mellanskillnaden på $2778. Dwan hade floppat en triss i damer sittandes med {q-Diamonds}{q-Clubs}{a-Diamonds}{9-Clubs} mot ett par i femmor och stegedrag för Patrik, hållandes {7-Hearts}{6-Diamonds}{5-Clubs}{3-Clubs}. Med en betydelselös turn och river drog Dwan hem ännu en pott över $150 000. Allt som allt genererade denna omgång ett plus till Dwan på omkring $160 000.

Patrik Antonius gav svar på tal ganska omgående och redan dagen efter hade han raderat ut Dwans vinst på $160 000 och återigen övertagit ledningen, detta efter att ha plussat omkring $141 000 i nästkommande session. Under de första 30 minuterna var det ganska avvaktande spel mellan spelarna och först en halvtimme in i spelet fick vi se första all-in situationen. Potten landade till sist på $142 986 med en bräda som visade {10-Hearts}{8-Hearts}{4-Diamonds}. Dwan visade upp {j-Clubs}{10-Clubs}{9-Spades}{8-Spades} för topp tvåpar mot Antonius dubbla stegedrag, hållandes {7-Clubs}{6-Hearts}{5-Diamonds}{3-Clubs}. Med {6-Clubs} på turn fyllde Patrik sin stege och en betydelselös river gjorde att hans stege stod och han kunde kamma hem potten.

Efter denna pott fortsatte det bara utför för Dwan. Med en bräda som visade {a-Spades}{9-Diamonds}{7-Diamonds}{10-Hearts} fick Dwan in resten av sina pengar hållandes {a-Diamonds}{j-Diamonds}{10-Spades}{6-Diamonds} med topp tvåpar och stegedrag mot Antonius samma tvåpar {a-Clubs}{10-Clubs}{9-Spades}{7-Spades} men där Antonius fyllde kåken på rivern genom att {7-Clubs} på rivern och scoopade därmed hem potten på $154 771. Strax därefter var det dags för sessionens tredje största pott och spelet inleddes med att Antonius betade ut $1200, Dwan svarade med att slå om till $3600 vilket Antonius synade. Spelarna såg {j-Clubs}{8-Hearts}{3-Hearts} landa på floppen vilket fick Dwan att beta ut $4800 vilket Antonius valde att enbart syna. Med en syn enbart från Patrik kan man tro att Dwan anade oråd och när {5-Spades} kom på turn valde han att checka över till Antonius som då svarade med att $16 800. Dwan kan inte ha trott Antonius utan vade här att slå upp till $67 200 vilket tvingade fram en syn från Patrik. Med {4-Spades} på rivern och endast $22 733 framför sig ställde Dwan in sina sista marker och Patrik synade innan ens markerna hamnat i mitten, sittandes med {7-Spades}{6-Hearts}{4-Hearts}{2-Clubs} för en åtta hög stege. Efter floppen var Dwan 9-1 favorit att vinna potten, sittandes med {q-Spades}{q-Hearts}{10-Hearts}{9-Hearts} men som vi vet kan vad som helst hända i poker. En runner runner stege gav Patrik denna massiva $196 655 pott och tvingade samtidigt Dwan att köpa in sig med $40 000. Sessionen avslutades med ett plus för Patrik på $141 000.

En kortare session efter denna följdes där Patrik gick ifrån som vinnare med ett plus på $23 000 och efter dessa tre sessioner är det nu Patrik som sitter i ledningen med ett plus på $84 000. Fortsättning följer i denna utmaning.

[I]PokerNews notisen: Nicole Gordon fortsätter att rapportera från denna durrrr Challenge. Vill du hellre se all action när det händer, ladda då ner Full Tilt Poker idag och leta sedan upp borden "durr challenge 1-4". Du kan även ta del av vår poker bonus när du öppnar ett konto, få 100 % upp till $600 i Full Tilt Poker bonus på din första insättning.[/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories