durrrr Challenge – Antonius utökar försprånget

durrrr Challenge – Antonius utökar försprånget 0001

Den fascinerande och omtalade utmaningen mellan Patrik Antonius och Tom "durrrr" Dwan har nu sett ytterligare 842 händer spelats efter att Dwan och Patrik spelat tidigare i veckan. Spelarna är nu uppe i 12 956 av de 50 000 händer som ska spelas.

Efter denna session, som såg Antonius gå ifrån som vinnare efter att ha plussat $75 153, drog han ifrån i sin ledning och har nu ett försprång på $159 727, det första försprånget som någon av spelarna haft sedan utmaningen startade. Än återstår dock 37 044 händer och med de potter som spelats kan denna ledning raderas under en session så än är det för tidigt att börja spekulera i eventuella resultat. Spelarna har båda sagt att de hoppats se denna utmaning vara avklarad innan årets World Series of Poker och med pågående EPT Monte Carlo och mindre än en månad kvar till WSOP, kan vi med största sannolikhet säga att de inte kommer hinna.

Antonius var den som dominerade denna session när det gäller de större potterna. Fem av de nio $100 000 potter som spelades gick i Antonius favor. Dwan var dock den som tog hem sessionens största "monsterpott" på $199 000, den tredje största potten totalt i denna utmaning. Sittandes med {a-Diamonds}{a-Spades}{k-Clubs}{k-Hearts} höjde Patrik upp till $1200 bara för att se Dwan slå om till $3600 med {q-Diamonds}{10-Spades}{9-Diamonds}{8-Clubs}. Patrik svarade med att slå om till $6000 bara för att se Dwan kontra på nytt, denna gång upp till $18000. Patrik ville inte ge sig och valde här att slå upp till $54 000 och med en syn från Tom stod de klart att bägge spelarna skulle hamna all-in, förr eller senare under handen, med $108 000 i potten preflop. Floppen kom {9-Spades}{8-Spades}{7-Hearts} och efter att ha träffat floppen perfekt ställde Dwan in sina sista $45 480 vilket Antonius synade. Trots sitt överpar lyckades inte Patrik förbättra sin hand efter att {5-Spades} kom på turn och {9-Clubs} föll på rivern. Med kåk kammade Dwan hem potten på $199 000.

I omgångens näststörsta pott var situationen nästan omvänd. Denna gång var det Dwan som satt med högt par, {k-Spades}{k-Clubs}{q-Clubs}{7-Spades} mot Antonius {j-Diamonds}{10-Clubs}{9-Diamonds}{6-Clubs}. Dwan tog kommandot genom att höja upp till $1200, Antonius svarade med att slå upp till $3600, Dwan slog om till $10 800 vilket Antonius synade. Floppen kom {q-Hearts}{j-Hearts}{j-Clubs} gav Antonius en triss och stegedrag mot Dwans överpar. Patrik tog kommandot genom att beta ut $15 200 vilket Tom synade. När {3-Diamonds} föll på turn ställde Patrik all-in med sina sista $48 048 och efter en stunds betänketid synade Dwan. När han såg Patriks hand insåg han sina odds och behövde nu träffa ett smärre mirakel för att ta hem potten. Istället fick han {6-Spades} falla på rivern vilket gav Patrik kåk och även potten, som till sist landat på $148 000.

Matchen avslutades med att en av spelarna beslöt att tacka för sig, för att få några timmars sömn:

durrrr: break?
durrrr: ok, ill b asleep
Patrik Antonius: let me know when I wake up maybe we can play again
durrrr: kk
Patrik Antonius: when u wake up
Patrik Antonius: gg

Just nu pågår EPT Monte Carlo, där Patrik Antonius spelade under dag 1a med mindre framgång. Korten föll helt enkelt inte Patriks väg och han fick tacka för sig redan under första speldagen. Nu får han istället rikta in sig på de €25 000 High Roller event som väntar!

För spelare som vill se veta mer detaljer kring detta event, kan ni besöka Full Tilts dedikerade sida för detta event, durrrr vs antonius challenge.

[I]PokerNews notisen: Nicole Gordon fortsätter att rapportera från denna durrrr Challenge. Vill du hellre se all action när det händer, ladda då ner Full Tilt Poker idag och leta sedan upp borden "durr challenge 1-4". Du kan även ta del av vår poker bonus när du öppnar ett konto, få 100 % upp till $600 i Full Tilt Poker bonus på din första insättning samt en exklusiv $500 freerollserie under maj och juni! Exklusiv menar begränsat startfält och ökade chanser![/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories