Terrence "Unassigned" Chan tar hem en dubbel i SCOOP event #20

Terrence "Unassigned" Chan tar hem en dubbel i SCOOP event #20 0001

Terrence "Unassigned" Chan lyckades under lördagen göra något många säkert inte förväntat sig att se. I PokerStars.com SCOOP Event #20 lyckades han inte enbart med att vinna medel- utan också i högturneringen. Imponerande nog lyckades han först besegra ett startfält på 99 spelare i high-eventet. Samtidigt som dette event spelades tog han även hem segern i medel-eventet med sina 540 startande!

99 spelare kom till start i high-eventet, där alla betalat de $5200 högnivån kostade. Detta genererade en prispott på totalt $495 000 som tolv personer skulle vara med och dela på. Turneringen som skulle spelas var en Fixed Limit-6 max och "Unassigned" tog sig till finalbordet i ledning, efter att ha sett Noah "Exclusive" Boeken bubbla finalbordet. Vid bordet fanns även den talangfulla turneringsspelaren Shaun Deeb. Bland de fem utmanarna vid bordet fanns det ingen som lyckades rå på "Unassigned". Närmast kom just "shaundeed" som tog sig till heads-up, tätt bakom sittandes med 222k mot Terrences 272k i marker. Det skulle dröja 314 händer innan till slut Chan kunde slå spiken i kistan och inkassera förstapriset på $134 887 samtidigt som Deeb fick nöja sig med $90 377.

Resultat SCOOP Event #20-Hög ($5200 Fixed Limit Hold em 6-max)

1 - Terrence "Unassigned" Chan - $134 887

2 - Shaun "shaundeeb" Deeb - $90 337

3 - nimzon - $69 300

4 - madscout - $47 025

5 - zangbezan24 - $34 650

6 - Tulkaz - $25 987

Medelnivån

Inte nog med att han tog sig till finalbordet i högeventet lyckades han också ta sig till finalbordet i medeleventet i samma turnering. Precis som i high eventet fick vi här se en hel del kända namn med i startfältet däribland Noah Boeken, Vanessa Rousso, Gavin Griffin, WSOP och WSOP-finalisten Ylon Schwartz.

Totalt kom 540 spelare till start i detta event som tillsammans genererade en prispott på $270 000, vilket 78 spelare fick vara med och dela på. Förste spelare att slås ut, efter att det stod klart att alla vunnit prispengar, blev just Ylon Schwartz som för sin 78 plats inkasserade $783.

Hetast gick dock som sagt "Unassigned" som var framme vid sitt andra finalbord under kvällen. Inför detta bord satt han med tredje största stack, under hälften av vad ledaren jasjas11 hade. Det skulle även bli just dessa två som gjorde upp om förstapriset, när de ställdes mot varandra i den avgörande heads-up matchen. Här ska de kommenteras att samtidigt som denna heads-up match påbörjades, inleddes även heads-up matchen i högturneringen och "Unassigned" fick därför fokusera på två viktiga heads-up matcher samtidigt. Vilken som var viktigast, rådde de nog ingen tvekan om med tanke på skillnaden i prispengar. Högturneringens förstapris betalade dryga $100 000 mer än medelturneringens förstapris. Går en spelare het så går han och när en spelare som i detta fall "Unassigned" befinner sig i zonen, ja då finns det inte mycket som kan sätta stopp för spelarens framfart. Möjligtvis skulle ett längre avbrott i internetuppkopplingen ge detta resultat men sådan tur hade inte Chans motståndare.

Redan från start gick spelarna till anfall, fram och tillbaka slogs det i pott efter pott. Många av potterna skulle falla Chans väg och efter att ha vunnit några nyckelhänder övertog han ledningen. Jasjas11 lyckades överleva efter att ha varit all-in i ett skede men strax därefter, tog turneringen slut för hans del och han fick nöja sig med en andraplats då Chan var helt enkelt för svår att mäkta med.

Resultat SCOOP Event #20-Medel ($530 Fixed Limit Hold em 6-max)

1 - Unassigned - $51 300

2 - jasjas11 - $37 800

3 - Lest@t Lion - $27 675

4 - Victor510 - $18 900

5 - MCJS - $13 500

6 - savagegamble - $8397

"Unassigned" må vara den enda som hitintills vunnit två event i den inledande upplagan av PokerStars.com SCOOP. Andra spelare har kommit nära, genom att ha tagit sig till fler än ett finalbord under en och samma dag. Spelaren " Sdouble" tog sig till exempel till finalbordet både i event #1, där han slutade åtta, och en seger i event #2. "Skalexjung" är en annan spelare som lyckats med bedriften att hitta två finalbord i form av två fjärdeplaceringar i event #16 medel- och högturneringarna ($320 och $3150 inköp). En annan känd pokerprofil och en av bröderna Mizrachi, den mer kända av de två, Michael "The Grinder" Mizrachi var oerhört nära att bli förste spelare att ta hem två segrar, först med segern i event #16 och sen med en andraplats i event #18.

Svenska framgångar

Det har inte heller varit någon brist på svenska framgångar i den inledande upplagan av PokerStars SCOOP. Ta bara svenske spelaren "thehoffa" som inledde SCOOP i strålande form genom att plocka hem segern i event #2, en PLO Hi/lo turnering där han lyckades så emot drygt 7000 utmanagre för att ta hem segern och förstapriset på omkring $10 000. Han följde upp denna vinst med att även vinna event #15, ett mixed 8 event, där åtta olika spel spelades. Segern här gav han en prischeck på närmare $14 000.

Även William Thorson, som inte allt för länge sedan anslöt sig till Team PokerStars, hittade en framskjutande placering i event #17 efter att ha missat finalbordet med två placeringar, när han slutade elva, vilket gav honom $6765. Denna elfteplats kom mot 1809 spelare som alla kommit till start på denna medelnivå, $200+$15. I och med att det fick göras en rebuy och addon såg vi 1236 rebuys och hela 1320 addons som tillsammans genererade en prispott på $873 000, väl över den ursprungliga garanterade prispotten på $500 000.

I högversionen av denna turnering hittade vi ännu en svensk som gick bra. Spelaren med nicket "mendieta19", en känd och aktiv forummedlem på pokerforum.nu Nu räckte det inte hela vägen fram till en seger men dock till en mycket respektabel femteplacering och $84 480. Ett stort grattis från oss på PokerNews!

Idag inleds avslutningen av denna upplaga av SCOOP med Main Event. Här erbjuds tre garanterade prispotter på $1 miljon ($109 i inköp), $3 miljoner ($1050 i inköp) och $5 miljoner ($10 300 i inköp). Vill du hitta dessa turneringar, följa spänningen eller spela, ladda ner PokerStars idag och öppna ett konto!

Vad tycker du?

Fler nyheter