PokerStars sponsrar Ante Up for Africa turnering i Monte Carlo

PokerStars sponsrar Ante Up for Africa turnering i Monte Carlo 0001

Vi närmar oss slutet på april månad. Vintern ligger bakom oss och våren står i full blom och vi går mot varmare och men också hektiska pokertider. Vi såg nyligen avslutningen i PokerStars.com EPT San Remo, med svenske Gustav Sundell som slutade trea. Samtidigt som detta event pågick spelades även den avslutningsturneringen av årets WPT-säsong. Med San Remo bakom oss återstår ett EPT-event för denna säsong, den femte i ordningen. VI talar så klart om EPT finalen i Monte Carlo. Nyligen presenterade sponsorn bakom EPT, PokerStars.com, deras avsikter att hålla i det så omtalade välgörenhetseventet, "Ante Up for Africa". Under de två senaste åren har detta event spelas i samband World Series of Poker i Las Vegas men nu har PokerStars även beslutat att köra det i samband med EPT-avslutningen.

PokerStars har gått samman med personen som startade Ante Up for Africa, Don Cheadle samt den kända kvinnliga pokerprofilen Annie Duke för att leverera detta välgörenhetsevent för första gången någonsin på europeisk mark. Eventet kommer att spelas den 27 april klockan 18:00 lokal tid, dagen innan fyrverkeriet drar igång i EPT Monte Carlo. Målet med detta event är, precis som under sina två tidigare upplagor i WSOP, att samla in pengar inom pokersamhället och förse humanitär hjälp till det krigsdrabbade Darfurområdet. Området fortsätter att drabbas av etnisk segregering och rensning, utbredd fattigdom och enorm hunger bland dess invånare.

Team PokerStars medlemmarna Daniel Negreanu och Joe Hachem samt den så vackra Vanessa Rousso är alla bekräftade att delta i denna €4000 NL HE turnering där alla insamlade pengar går till denna "Ante Up For Africa" organisation. Då detta event i EPT Monte Carlo lockar till sig så gott som hela världens pokerelit förväntas vi se stora delar av denna grupp delta i detta event. Normalt sett har en pokerturnering prispengar som pris till vinnaren men PokerStars, som arrangör av detta event har istället beslutat att tilldela vinnaren ett specialpris beståendes av bland annat ett PCA paket som tar vinnaren till vackra Bahamas under 2010 års PokerStars Caribbean Adventure.

Under de två tidigare turneringar som spelats i samband med World Series of Poker har vi fått se inte bara kända pokerprofiler delta utan även en mängd skådespelare och andra kända personligheter. Namn som Ben Affleck, Adam Sandler, Montel Williams, Matt Damon, Don Cheadle, Jason Alexander, Charles Barkley, Ray Romano och Shannon Elizabeth är några av de som ställt upp för detta välgörande ändamål. Som vi tidigare nämnde har även stora delar av pokereliten deltagit, däribland WSOP mästarna Greg Raymer och Joe Hachem, High Stakes Poker profilerna Barry Greenstein, Howard Lederer, Phil Hellmuth, Daniel Negreanu och Phil Laak tillsammans med Erik Seidel, Chris "Jesus" Ferguson och Phil Ivey. Många av dessa namn förväntas även delta i det kommande PokerStars.com eventet i Monte Carlo. Förra turneringen som spelades under fjolårets WSOP samlade in närmare $2 miljoner till de behövande i Darfu. Årets event förväntas göra det samma, eller i alla fall hamna i närheten dessa nivåer, trots den ekonomiska nedgång vi sett världen över.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories