18-årig yngling segrar i LAPT Mar del Plata

18-årig yngling segrar i LAPT Mar del Plata 0001

Samtidigt som PokerStars EPT San Remo drog igång spelades säsongsfinalen av operatörens LAPT-tour. Segrade gjorde en blott 18 år yngling från Tyskland, Dominik Nitsche. Segern gav honom en prischeck motsvarande 3.2 miljoner kronor. Till råga på allt lyckades 18-åringen ta hem förstapriset utan att själv ha satsat en enda krona för att ta sig dit.

Dominik tog en paus från sina studier för att delta i detta event, ett beslut som skulle visa sig ge ordentligt med prispengar insatt på kontot. Blott 18 år gammal blev Dominik den yngsta spelaren någonsin att vinna ett LAPT event. Han lyckades här stå emot 291 hungriga utmanare som alla betalat de €5200 inköpet låg på. Bland de startande hittade bland annat Chris Moneymaker och Joe Hachem. Segern gav 18-åringen ett förstapris på $387 000, motsvarande strax över 3.2 miljoner kronor med dagens valuta kurs.

Det hela började med en freeroll där Dominik vann inträde till en satellit där paket till detta LAPT-event delades ut. Han hade därmed förvandlat en freerollseger till en prischeck på 3.2 miljoner. Bevisar ännu en gång att vem som helst kan vinna, bara spelaren får chansen.

Dominik tog sig till finalen i betryggande ledning och efter att ha slagit ut den andra stora stacken vid finalbordet satt han ensam med två tredjedelar av alla marker i spel! Därifrån var det bara att rida på vågen för tysken och köra över sina kvarvarande motståndare. Avgörandet kom efter att Nitsche träffat triss på floppen och pengarna åkt in för bägge spelarna. Trissen stod och tyskens seger var ett faktum!

PokerNews intervjuar Nitsche efter hans LAPT-vinst

[B][I]PokerNews notisen:[/b} Varför inte göra som Dominik, spela till dig en plats i ett live event via Pokernews freerolls och kanske blir det du som går hem som segrare! Besök vår freerollsida för att se alla våra kommande freerolls.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories